Cześć,
Instalacja II gen. Auto zadbane. Dzisiaj robiłem trasę Warszawa-Wrocław. Przy szybkiej jeździe na LPG, auto przełączało się na benzynę. Działo się to przy prędkościach od ok 120 km/h w górę. Niezależnie od obrotów. Po kilkunastu do kilkudziesięciu sekundach wracał na LPG (pod warunkiem, że obrotu przekraczały 2000). Wcześniej taki problem nigdy nie występował. O co może chodzić?
[coupe 2.0 ABK] samoistne przechodzenie z LPG na PB
Miałem to samo,bez przyczyny co jakis czas z LPG przełączał sie na Pb..Przyczyną tego był uszkodzony sterownik Lambda System BINGO-M.Po kupnie nowego (170zł) zero problemów.Podam link zeby bylo wiadomo co było wadliwe http://www.autogaz.olsztyn.pl/lambda-system-bingo-m/ W instalacji nie posiadam zadnego czujnika temperatury.
Dzięki. Punkt dodany. Przy niskich temperaturach obniżył się poziom płynu chłodzącego poniżej minimum. Uzupełniłem i zrobiłem test w trasie. Problem nie wystąpił.hct pisze:zobacz ile masz plynu chodniczego moze byc malo. Moim zdaniem reduktor ci marznie i auto przechodzi na benzyne moze reduktor jest w zlym miejscu
ja mam takie cos w nubirce mam reduktor za wysoko wyżej niż zbiorniczek z płynem