Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[coupe 2.0 ABK] samoistne przechodzenie z LPG na PB

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
jarzo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[coupe 2.0 ABK] samoistne przechodzenie z LPG na PB

Post autor: jarzo » 23 sty 2010, 22:29

Cześć,

Instalacja II gen. Auto zadbane. Dzisiaj robiłem trasę Warszawa-Wrocław. Przy szybkiej jeździe na LPG, auto przełączało się na benzynę. Działo się to przy prędkościach od ok 120 km/h w górę. Niezależnie od obrotów. Po kilkunastu do kilkudziesięciu sekundach wracał na LPG (pod warunkiem, że obrotu przekraczały 2000). Wcześniej taki problem nigdy nie występował. O co może chodzić?

kędzior

Post autor: kędzior » 23 sty 2010, 22:55

Miałem coś podobnego ale latem.Jadąc na gazie auto ni z tego ni z owego przełańczało się na benzyne i na przemian. <ok> U mnie komputer od gazu miał za gorąco pod maska więc powędrował w obudowę reflektora przedniego.

Awatar użytkownika
marko009
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marko009 » 24 sty 2010, 00:17

jarzo pisze:Przy szybkiej jeździe na LPG, auto przełączało się na benzynę
Miałem podobnie a VW tyle że chyba LPG III Jak jeździłem w mieście to było ok a jak wyjechałem za miasto to się przełączał na PB winny był czujnik temperatury w instalacji.Po wymianie problem nie powrócił :-)

Awatar użytkownika
hct
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hct » 24 sty 2010, 00:37

zobacz ile masz plynu chodniczego moze byc malo. Moim zdaniem reduktor ci marznie i auto przechodzi na benzyne moze reduktor jest w zlym miejscu
ja mam takie cos w nubirce mam reduktor za wysoko wyżej niż zbiorniczek z płynem

bolidxxl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bolidxxl » 24 sty 2010, 10:16

Miałem to samo,bez przyczyny co jakis czas z LPG przełączał sie na Pb..Przyczyną tego był uszkodzony sterownik Lambda System BINGO-M.Po kupnie nowego (170zł) zero problemów.Podam link zeby bylo wiadomo co było wadliwe http://www.autogaz.olsztyn.pl/lambda-system-bingo-m/ W instalacji nie posiadam zadnego czujnika temperatury.

jarzo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jarzo » 24 sty 2010, 16:19

hct pisze:zobacz ile masz plynu chodniczego moze byc malo. Moim zdaniem reduktor ci marznie i auto przechodzi na benzyne moze reduktor jest w zlym miejscu
ja mam takie cos w nubirce mam reduktor za wysoko wyżej niż zbiorniczek z płynem
Dzięki. Punkt dodany. Przy niskich temperaturach obniżył się poziom płynu chłodzącego poniżej minimum. Uzupełniłem i zrobiłem test w trasie. Problem nie wystąpił.

Awatar użytkownika
hct
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hct » 24 sty 2010, 16:47

no to ciesze sie ze trafilem <ok>
najlepiej sobie gdzies niżej reduktor przenieść i nie bedzie problemu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl