[1.9TDI 1Z] Świece żarowe.
- speed_killer
- Forum Audi 80
Sorry za odgrzanie tematu, ale moje świece cieniutko grzeją :mrgreen: Teraz takie pytanie czy ktoś z Was kupował świece na alledrogo? Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? Beru, NGK czy inne do AAZ? Nie chcę przepłacać ale tez szajsu nie chce <ok> Aha i czy różnią się świece do TDI od świec do TD? Jeśli można prosiłbym o link do aukcji gdzie kupiliście lub do sklepu gdzie kupiliście swoje
Witam.Teraz Ci na to pytanie nie odpowiem bo sklep zamknięty ale jutro około 9.00 będę wiedział jakie są najlepsze i jaka cena mam spoko dobry sklep za który mogę poręczyć.Sam w nim bardzo dużo kupuję i jutro wybieram się po akumulator do swojej b4.Jak Ci pasuje to jutro Ci dam znać.Pozdrowienia
[ Dodano: 2010-01-26, 22:24 ]
A skąd w ogóle pomysł o wymianie świec.Skąd wiesz że słabo grzeją.
[ Dodano: 2010-01-26, 22:24 ]
A skąd w ogóle pomysł o wymianie świec.Skąd wiesz że słabo grzeją.
- speed_killer
- Forum Audi 80
Nie sprawdziłem ich jeszcze bo jestem 100 km od domu ale są ogromne problemy z odpaleniem auta grzeje po 3 x i kreci i złapać nie może, akumulator jest podpięty do prostownika, w pozycji rozruch. Dopiero podgrzanie farelka pompy, filtra i wtrysków daje rezultat. A co do sklepu to chodziło mi o internetowe żeby może trochę taniej wyszło <ok> Na allegro mnóstwo ofert ale nie wierzę w orginalne NGK w cenie 15 zł za sztukę :roll:
po takim zabiegu świece raczej na pewno nadają się już tylko na śmietnik, ja dwa lata temu kilka razy grzałem po 2x i poprzedniej zimy ledwo mi palił przy -10 i dopiero na jesieni wymieniłem świece (wszystkie 4 na Beru) i po wyjęciu starych okazało się że wszystkie były padnięte (dwukrotne podgrzewanie kosztowało mnie ok 120zł ) a teraz jak było na dworze -25 to pali praktycznie z półobrotu ale nie czekam aż zgaśnie lampka grzania świec tylko zaczynam kręcić po ok 3-4s od włączenia zapłonu, dodatkowo przeszedłem z 10W-40 na 5W-40 dzięki czemu rozrusznik ma dużo lżej i lepiej kręcispeed_killer pisze: grzeje po 3 x i kreci i złapać nie może
- speed_killer
- Forum Audi 80
- speed_killer
- Forum Audi 80
Jeszcze jedno do AAZ idą takie same świece co do 1Z??
Bo tam na aukcji nie ma wymienionego modelu Audi 80 TD.
Aukcja
Aha i jeszcze jedno słyszałem o świecach 3-4 sekundowych? Polecacie coś takiego?
Bo tam na aukcji nie ma wymienionego modelu Audi 80 TD.
Aukcja
Aha i jeszcze jedno słyszałem o świecach 3-4 sekundowych? Polecacie coś takiego?
Witam.Moim zdaniem najpierw musisz sprawdzić świece jak się nagrzewają na sucho po odkręceniu(czy szybko i mocno) ale jak Ci teraz w te mrozy jeszcze zapali i chodzi to niema co panikować ja bym proponował przeczekać mrozy i zrobić to na następną zimę,ewentualnie w ogóle.I jak Ci będzie paliła też źle jak będzie cieplej to wymiana.Ale to
nie muszą być świece.Pisać o tym można dużo a ja nie lubię zbytnio pisać wolę rozmawiać.Jest dużo przyczyn złego palenia w duże mrozy i długo by trzeba było pisać.A to że autko ciężko załapuje w zimę i w takie mrozy jak stoi na parkingu lub przed domem to nie znaczy że to wina świec.Pozdrowienia
nie muszą być świece.Pisać o tym można dużo a ja nie lubię zbytnio pisać wolę rozmawiać.Jest dużo przyczyn złego palenia w duże mrozy i długo by trzeba było pisać.A to że autko ciężko załapuje w zimę i w takie mrozy jak stoi na parkingu lub przed domem to nie znaczy że to wina świec.Pozdrowienia
- speed_killer
- Forum Audi 80