[ALL] Patent na cieknący płyn chłodzący z pod opasek ??
[ALL] Patent na cieknący płyn chłodzący z pod opasek ??
Witam.
Koledzy, jakie macie patenty na cieknący płyn chłodzący z pod opasek na wężach ?
Dokręcanie na siłe nic nie daje i może spowodować pęknięcie króćca.
Proszę o jakieś porady... W moim autku cieknie ostatnio z króćca przy bloku silnika, z górnych króćców chłodnicy. Węże nie mają pęknięć, auto stoi kilka dni (a cieknie).
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-27, 17:29 ]
W układzie wlany jest koncentrat, mniej więcej w proporcjach 40% płynu, 60% wody.
Koledzy, jakie macie patenty na cieknący płyn chłodzący z pod opasek na wężach ?
Dokręcanie na siłe nic nie daje i może spowodować pęknięcie króćca.
Proszę o jakieś porady... W moim autku cieknie ostatnio z króćca przy bloku silnika, z górnych króćców chłodnicy. Węże nie mają pęknięć, auto stoi kilka dni (a cieknie).
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-01-27, 17:29 ]
W układzie wlany jest koncentrat, mniej więcej w proporcjach 40% płynu, 60% wody.
- percevalle
- Audi 80 Klub
Gdzieś już to na forum czytałem że skrócenie węża i założenie nowej opaski w "świeżym" miejscu zdało egzamin. 8-)
Króciec u siebie już wymieniałem i dalej to samo. :roll:
Na wiosnę zmieniam płyn (zakupiłem 10l Petrygo :mrgreen:, poprzedni Borygo ponoć żrący i to przez to są te wycieki) przy okazji zmieniam opaski i zobaczę co z tymi wężami... może pomoże
Króciec u siebie już wymieniałem i dalej to samo. :roll:
Na wiosnę zmieniam płyn (zakupiłem 10l Petrygo :mrgreen:, poprzedni Borygo ponoć żrący i to przez to są te wycieki) przy okazji zmieniam opaski i zobaczę co z tymi wężami... może pomoże
Duch, Zgodzę się z Tobą, ale do tego sposobu trzeba mieć naprawdę dużą rezerwę (u mnie przynajmniej 3 i 4 cm z każdej strony). Mi cieknie z najgrubszego węża, tego idącego od bloku silnika do chłodnicy i rozgałęziającego się do podstawy filtra oleju. On niestety niema aż takiej rezerwy żeby obciąć...
- radek kocio
- Forum Audi 80