postanowiłem tak od święta zadbać o układ Wn o ile z wyborem kopułki,palca i kabli nie było problem o tyle mam problem ze świecami ponieważ już jestem głupi w tym temacie,mam teraz w aucie świece z długim gwintem trój-elektrodowe i poszedłem do jednego sklepu i tam sprzedawca doradził mi takie same,zaszedłem do sklepu obok i powiedzieli że ten model świecy to jest typowa dla vw a dla audi z moim silnikiem katalog podaje świece jedno elektrodowe i z krótkim gwintem...czy ja mogę założyć świece z krótkim gwintem i jedno-elektrodowe?Modele świec jakie podawali mi w sklepie beru z48 a w drugim z12,ktoś miał już taki dylemat?kopułki dwa rodzaje było beru jakaś wzmacniana i zwykła,sprzedawca powiedział że to bez różnicy i lepiej wsiąść tą nie wzmacnianą,tak że wyjdzie mi komplet kabli,kopułki i palca w granicach 250zł,same kable Beru 200zł a Boshki były 10zl tańsze
A tak w ogóle to szukałem po forum i nikt tych kwesti nie poruszał a jak poruszał to w kulawym R4 :mrgreen:
[b3 NG]jakie świece iskrowe...
- hakanos007
- Forum Audi 80
co do kabli Kolego polecam Co bardzo produkt Janmora.Sam używam ich a chciał bym zaznaczyć że mam lpg.Za najwyższy model kabelków z certyfikatem na lpg płaciłem ok 12-140zł(nie pamiętam dokładnie)co do świec..ja mam 3-elektrodowe ngk i takie tez były w katalogu http://katalog.fota.pl/Katalog/ tu masz internetowy katalok.Mam nadzieje ze jakoś Ci to pomorze
z tego co widziałem to chłopaki te świece z krótkim brali z intercarsu a długie to brał z jakiejś wyciąganej książki,teraz to chodzi mi o to czy mogę założyć te z krótkim gwintem czy nie narobię bigosu sobie z głowica
A o tej firmie co mówisz to słyszałem że ponoć lubią się świecić i po miesiącu do wyrzucenia
A o tej firmie co mówisz to słyszałem że ponoć lubią się świecić i po miesiącu do wyrzucenia
nie wyobrazam sobie by odpowiedzi byly inne co do swiec to paranoja maja przeciez jak nie w bazie danych to w katalogach jaka swieca powinna isc do naszego auta czy ja wie mczy jaanmor jest taki dobry w przewodach nie narzekalem ale polecam BERU jezdze na tych przewodach juz ponad rok i jest ok swiece polecam NGK
- hakanos007
- Forum Audi 80
http://www.janmor.pl/pl/sklep.php?p=mai ... odu=00019p
Tu masz link.Przejrzyj sobie i oceń.Ja z własnego doświadczenia oraz z polecenia innych klubowiczów moge Ci w 100% polecić te kable-mówimy oczywiśćie o modelu najwyższym AMB4.Co do zmiany gwintu to Ci nie pomoge.Ja na Twoim miejscu nic bym nie wymyślał tylko trzymał się katalogów renomowanych firm albo fabrycznych audi.
Tu masz link.Przejrzyj sobie i oceń.Ja z własnego doświadczenia oraz z polecenia innych klubowiczów moge Ci w 100% polecić te kable-mówimy oczywiśćie o modelu najwyższym AMB4.Co do zmiany gwintu to Ci nie pomoge.Ja na Twoim miejscu nic bym nie wymyślał tylko trzymał się katalogów renomowanych firm albo fabrycznych audi.
- hakanos007
- Forum Audi 80