Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 NG]jakie świece iskrowe...

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pandamix
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

[b3 NG]jakie świece iskrowe...

Post autor: pandamix » 30 sty 2010, 11:50

postanowiłem tak od święta zadbać o układ Wn o ile z wyborem kopułki,palca i kabli nie było problem o tyle mam problem ze świecami ponieważ już jestem głupi w tym temacie,mam teraz w aucie świece z długim gwintem trój-elektrodowe i poszedłem do jednego sklepu i tam sprzedawca doradził mi takie same,zaszedłem do sklepu obok i powiedzieli że ten model świecy to jest typowa dla vw a dla audi z moim silnikiem katalog podaje świece jedno elektrodowe i z krótkim gwintem...czy ja mogę założyć świece z krótkim gwintem i jedno-elektrodowe?Modele świec jakie podawali mi w sklepie beru z48 a w drugim z12,ktoś miał już taki dylemat?kopułki dwa rodzaje było beru jakaś wzmacniana i zwykła,sprzedawca powiedział że to bez różnicy i lepiej wsiąść tą nie wzmacnianą,tak że wyjdzie mi komplet kabli,kopułki i palca w granicach 250zł,same kable Beru 200zł a Boshki były 10zl tańsze

A tak w ogóle to szukałem po forum i nikt tych kwesti nie poruszał a jak poruszał to w kulawym R4 :mrgreen:

Awatar użytkownika
hakanos007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hakanos007 » 30 sty 2010, 11:56

co do kabli Kolego polecam Co bardzo produkt Janmora.Sam używam ich a chciał bym zaznaczyć że mam lpg.Za najwyższy model kabelków z certyfikatem na lpg płaciłem ok 12-140zł(nie pamiętam dokładnie)co do świec..ja mam 3-elektrodowe ngk i takie tez były w katalogu http://katalog.fota.pl/Katalog/ tu masz internetowy katalok.Mam nadzieje ze jakoś Ci to pomorze

Awatar użytkownika
pandamix
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: pandamix » 30 sty 2010, 12:00

z tego co widziałem to chłopaki te świece z krótkim brali z intercarsu a długie to brał z jakiejś wyciąganej książki,teraz to chodzi mi o to czy mogę założyć te z krótkim gwintem czy nie narobię bigosu sobie z głowica

A o tej firmie co mówisz to słyszałem że ponoć lubią się świecić i po miesiącu do wyrzucenia

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 30 sty 2010, 12:03

nie wyobrazam sobie by odpowiedzi byly inne co do swiec to paranoja maja przeciez jak nie w bazie danych to w katalogach jaka swieca powinna isc do naszego auta czy ja wie mczy jaanmor jest taki dobry w przewodach nie narzekalem ale polecam BERU jezdze na tych przewodach juz ponad rok i jest ok swiece polecam NGK

Awatar użytkownika
hakanos007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hakanos007 » 30 sty 2010, 12:18

http://www.janmor.pl/pl/sklep.php?p=mai ... odu=00019p
Tu masz link.Przejrzyj sobie i oceń.Ja z własnego doświadczenia oraz z polecenia innych klubowiczów moge Ci w 100% polecić te kable-mówimy oczywiśćie o modelu najwyższym AMB4.Co do zmiany gwintu to Ci nie pomoge.Ja na Twoim miejscu nic bym nie wymyślał tylko trzymał się katalogów renomowanych firm albo fabrycznych audi.

Awatar użytkownika
hakanos007
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hakanos007 » 30 sty 2010, 13:45

a 3-elektrodowe do gazu są złe??na czym to mniej wiecej polega...

Awatar użytkownika
Leszek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Leszek » 30 sty 2010, 14:26

michal__ pisze:Jak to mówił moj juz były gazownik. Podobno iskra jest slabsza bo rozchodzi sie po 3 elektrodach.
Iskra przeskakuje po elektrodach, a nie równocześnie na wszystkie. Poza tym jak jedna elektroda już lekko się upali to są jeszcze 2 pozostałe dobre.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl