[b3 3A] nietrzyma obrotów jak zimna pomocy
-
- Forum Audi 80
mam teraz jeszcze gorszy problem po odlączeniu rozruchowca nic nie dalo bylo tak samo wiec postanowilem zdjac gume i zagladnac okazało sie że plytka pyła prostowana młotkiem czy to moze byc przyczyna nie trzymania obrotów na zimny silniku??
i odkreciłem tą plytke wkreciłem spowrotem i audi nie odpala na benzynie a tylko na gazie co teraz mam robic pomożcie.
i odkreciłem tą plytke wkreciłem spowrotem i audi nie odpala na benzynie a tylko na gazie co teraz mam robic pomożcie.
-
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
karollolo88, Najpierw powiedz jaki Ty masz silnik, bo w profilu jest 3A, a w temacie z autem masz silnik 1.8 75 km czyli wskazuje to na gaźnikowe RU. Jakbyś nawet miał na mechanicznym silniku silniczek to JN,DZ,SD ,a 3A dopiero od 1888 r. jest.
Wracając do tematu to dzisiaj sprawdzałem przepływkę i płytka spiętrzająca jest w idealnym stanie, bo nigdy autko nie miało gazu i co za tym idzie żadnych strzałów. Po prostu chodzi jak marzenie. Może mi ktoś na jakiś real foto pokazać gdzie ten wtryskiwacz rozruchowy odłączyć :?:
Wracając do tematu to dzisiaj sprawdzałem przepływkę i płytka spiętrzająca jest w idealnym stanie, bo nigdy autko nie miało gazu i co za tym idzie żadnych strzałów. Po prostu chodzi jak marzenie. Może mi ktoś na jakiś real foto pokazać gdzie ten wtryskiwacz rozruchowy odłączyć :?:
-
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
w mechanicznym wtrysku nic nie da taki grzybek upustowy to nie dziala jak bedzie strzal to i tak rozwali wszystko nawet niewielki mozna kompinowac i zakladac cuda na kiju zeby gaz jakos chodzil na mechanicznym wtrysku jednak czeba dbac i czesto zagladac co sie dzieje pod maska gaz to zlo dla tego ukladu wtryskowedo a jak juz sie kupilo taki samochod z gazem to jednek beda problemy co jakis czas sie pokazywac a czesci nie sa tanie do tego ukladu tak jak kolega pisal wczesniej szukaj na allegro ale pamietaj zeby kupic takie czasci co gazu nie widzialy
-
- Forum Audi 80