[80 B4 2.0 ABT] Problemy z ABT
tak chce zdiagnozować a nie narobić kolejnych. czyli błędy w kompie podpinanie pod kompa usuwanie błędów itd.Darek_32 pisze:Chłopie, albo chcesz zdiagnozować usterkę albo nie. Rób co Ci koledzy podpowiadają.Godles pisze:i jak podepne z powrotem sonde to wszystko będzie ok? żadnych błędów itd?
doszły kolejne objawy.... po nocy problem z odpaleniem.... istny dramat. przy -25 paliła od strzała dziśbyło -6 i z wielkim trudem zagadała..... łapała na jednym garku później na dwóch i tak w kółko 1 i 2 później 2 i co jakiś czas 3-ci.... odpaliła w końcu na 3 poparkotała 2 sekundy zgasła i znowu 1-2.... aż w końcu z rozbiegu na 3 załapała i jak trzymałem lekko gaz to łapała 4-ty garnek... po przerzuceniu na gaz chodzi równo bez wyrzucania garków itd z tąd świece przewody itp wykluczam. najprędzej coś z osprzętu elektronicznego.... przepływka? coś ze ssaniem? może ta lambda?
dalej czekam na info w sprawie odpięcia sondy i jeżdzenia na odpiętej. czy po ponownym podpięciu nie zapamięta błedu i czy nie będe musiał jeździć z nią na komputer
-
- Forum Audi 80
Też tak miałem z tym odpalaniem, na mrozach -20 na dotyk paliła a jak sie robiło cieplej to nie chciała. U mnie winę za to ponosił niesprawny czujnik temp. cieczy [na krućcu ten niebieski] żeby sprawdzić odepnij od niego kostke jak będzie cieplej i zobacz jak będzie odpalać. Jak odpali i będzie ładnie równo chodzić to wymień czujnik, najlepiej na oryginalny z ASO [w Łodzi zapłaciłem 65zł]....doszły kolejne objawy.... po nocy problem z odpaleniem.... istny dramat. przy -25 paliła od strzała dziś było -6 i z wielkim trudem zagadała.....
Jak by co to podaje jego numer katalogowy: 025 906 041 A
- el_scorpion
- Forum Audi 80
Witam wszystkich użytkowników tych pięknych niuniek- A B4 Mam prawdopodobnie problem z TPSem, czy inaczej czujnikiem położenia przepustnicy. Wie ktoś może gdzie w okolicach Wrocławia, Świdnicy, Legnicy można taki dokupić? Czy trzeba kupić całą przepustnicę??????? Za info z góry dziękuję i pozdrawiam
Umlaut, powiem Ci z własnego doświadczenia, że baaardzo trudno dorwać zarówno sam TPS jak i całą przepustnicę. Jak tylko znajdziesz albo jedno albo drugie to kupuj, bo to jest towar deficytowy. Wiem coś o tym, bo sam długo polowałem na te graty. Nie powiem, mi się udało Co do samego czujnika TPS to możesz spróbować założyć od Passata 1,8. Ja mam taki właśnie założony. Vag nie pokazuje błędów, jednak czujnik ma inne numery i obroty na biegu jałowym utrzymują się na poziomie 1200 obr/min. Chwilę można na tym pojeździć ale na dłuższą metę jest to denerwujące.
Dzięki Bastek...
Dziękuję Bastek za odpowiedź. Rzeczywiście jest to towar mocno deficytowy. Do dziś nie kupiłem a na dodatek mam ten TPS z 4 pinami...a wszystkie są z sześcioma.Dzisiaj w salonie Audi w Świdnicy zaproponowano mi "okazyjną cenę" za cały aparat wtryskowy z TPS w kwocie 2.400zł. ))))))))))))))))))))))))))) Biegnę kupić ))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam
Proszę nie stosować w postach wielu takich samych znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie, gdyż jest to niezgodne z regulaminem. Masz przecież emotikony
Zapoznaj się z regulaminem.
Proszę nie stosować w postach wielu takich samych znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie, gdyż jest to niezgodne z regulaminem. Masz przecież emotikony
Zapoznaj się z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 11:51 przez Umlaut, łącznie zmieniany 1 raz.