[B3 1.6] Maska od B4 w B3 i brak rygielka zabezpieczającego
-
- Forum Audi 80
[B3 1.6] Maska od B4 w B3 i brak rygielka zabezpieczającego
Witam. Niedawno kupiłem B3 z maską od B4. Jako że jest to mój pierwszy samochód, nie wiem jeszcze dokładnie co do czego. Tydzień temu, jadąc na trasie otworzyła mi się maska i uderzyła w szybę. Maska pogięta a szyba zbita. Okazało się że nie mam cięgna otwierania maski (tego przy grillu). Co zrobić: kupić maskę od b4 czy od b3 ? Będzie trzeba kupować inne reflektory? Wydaje mi się że były zmieniane bo w b3 mam białe kierunki. Pomóżcie.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 23:48 przez sashatomashov, łącznie zmieniany 1 raz.
na wstepie popraw tagi żeby twoj post nie poleciał do kosza no jak miałes maske z B4 to reflektory tez z niej były. wiec jesli chcesz włozyc orginalna maske z B3 to lampki tez musisz wymienic. to juz bedzie twoj wybór ale moim skromnym zdaniem B3 to B3.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2010, 23:45 przez dydo85, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Jak w większości takich przeróbek czyli maska B4 do B3 rzadko kto zmienia wzmocnienie czołowe w którym jest właśnie miejsce na montaż zabezpieczenia (zamka) które wychodzi przez otwór w grillu.
ps. nie martw się koledze dokładnie to samo się stało we środę :mrgreen:
No ale reasumując sprawę:
Jeżeli chcesz maskę od B4 założyć teraz to wiadomo musisz kupić maskę i wzmocnienie czołowe.
Jeżeli chcesz założyć maskę od B3 musisz kupić maskę i reflektory (choć nie koniecznie bo lepiej jest zrezać grillka pod reflektory B4 )
Decyzja należy do Ciebie. Przekalkuluj sobie ale ja osobiście polecam 2gą opcję
Czyli Maska B3 reflektory B4 i rezanko grillka !
ps. nie martw się koledze dokładnie to samo się stało we środę :mrgreen:
No ale reasumując sprawę:
Jeżeli chcesz maskę od B4 założyć teraz to wiadomo musisz kupić maskę i wzmocnienie czołowe.
Jeżeli chcesz założyć maskę od B3 musisz kupić maskę i reflektory (choć nie koniecznie bo lepiej jest zrezać grillka pod reflektory B4 )
Decyzja należy do Ciebie. Przekalkuluj sobie ale ja osobiście polecam 2gą opcję
Czyli Maska B3 reflektory B4 i rezanko grillka !
-
- Forum Audi 80
Wzmocnienie przednie u mnie jest. Z powodów ekonomicznych moge sobie pozwolić tylko na maskę. Czy jeśli kupie taki rygielek: http://www.allegro.pl/item909451785_zam ... 80_b4.html to będzie pasować ?
-
- Forum Audi 80
Witam ponownie. Założyłem maskę od B4, zęby w masce wyregulowane, niby wszystko OK. Jest jedno ale. Przy wzmocnieniu przednim nie mam tej trójkątnej małej części, na której opiera się rygielek zabezpieczający maskę przed otwarciem. Chodzi mi dokładnie o ta zaznaczoną część: http://img39.imageshack.us/img39/6739/photo2ul.jpg. I tu moje pytanie: jak owa część się nazywa i gdzie mogę ją dostać? Na allegro są całe wzmocnienia ale nie opłaca mi się wydawać 100zł na taki pierdolnik.