[80 B4 2.0 ABK] włanczajace sie wentylatory
[80 B4 2.0 ABK] włanczajace sie wentylatory
otóz te wentylatorki włanczaja sie przy tem 80*C !!!
przez to tem nie przekracza 80
-jazda w miescie koszmar 80 stopni i zaczyna sie buczenie
-wracam z trasy gasze silnik i za 2 min znowu buczenie
to latem zimą nie dojdzie nawet do 80
wymieniłem termostat(temp otwarcia 87*C)bo byłem pewien ze tu lezy przyczyna awarii niestety to samo
wymieniłem czujnik odpowiedzialny za włanczanie sie wentylatorów i dalej nic sie nie zminiło
nie mam juz pomysłów co moze byc nie tak wiec please pomóżcie :cry:
-dodam ze płyn tez wymieniłem
przez to tem nie przekracza 80
-jazda w miescie koszmar 80 stopni i zaczyna sie buczenie
-wracam z trasy gasze silnik i za 2 min znowu buczenie
to latem zimą nie dojdzie nawet do 80
wymieniłem termostat(temp otwarcia 87*C)bo byłem pewien ze tu lezy przyczyna awarii niestety to samo
wymieniłem czujnik odpowiedzialny za włanczanie sie wentylatorów i dalej nic sie nie zminiło
nie mam juz pomysłów co moze byc nie tak wiec please pomóżcie :cry:
-dodam ze płyn tez wymieniłem
Ostatnio zmieniony 03 cze 2007, 15:15 przez romeo, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego on ma sie tak czesto włanczać jak jest ciepło ,masz wszystko w pożadku problem leży w czyjniku lub wskazaniu w desce , miałem to samo , sprawdz czujnik jaki ma opor i czy prawidłowo sie zmienia , a ja jeszcze kilka razy mostkowałem wskaznik aby sobie powedrował kilka razy do góry to mu pomogło teraz wskazuje idealnie , sprawdz styki na płycie licznika i luty , nepewno pomoże powodzenia
ja tez wlasnie tak zrobiłem rozkreciłem przedmuchałem posmarowałem i złozyłem
i chyba nie był wczesniej zlozony tak jak powinien zlozylem go inaczej i zobaczymy jak przetestuje a czujnik znalazlem ale poczekam z wymiana
[ Dodano: 2007-06-05, 19:37 ]
dzisiaj troche pomajsterkowałem przy audiczce i dalej nie mam pojecia co moze byc nie tak ! :-x
podczas włanczania wentylatorów temp. płynu jest w granicach 80stopni(zmierzyłem termometrem)czyli zegar jest ok tez tyle wskazuje
czyli skoro termostat otwiera sie przy 87st. to u mnie on wogóle sie nie otwiera??!
te wentylatory wlanczają sie oba na raz i kreca sie na maxa nie ma wogóle 1 biegu
[ Dodano: 2007-06-05, 19:45 ]
dodam jeszcze ze czujnik(ten w chłodnicy )mam 2 pinowy (niebieski)moze ma byc jakis inny
-jakie sa u was???
bo jak kupowałem w sklepie to w katalogu były 2 rodzaje 2i3 pinowe we
wtyczce jest miejsce na 3 ale jest tylko 2 i idą do niej 2 przewody
i chyba nie był wczesniej zlozony tak jak powinien zlozylem go inaczej i zobaczymy jak przetestuje a czujnik znalazlem ale poczekam z wymiana
[ Dodano: 2007-06-05, 19:37 ]
dzisiaj troche pomajsterkowałem przy audiczce i dalej nie mam pojecia co moze byc nie tak ! :-x
podczas włanczania wentylatorów temp. płynu jest w granicach 80stopni(zmierzyłem termometrem)czyli zegar jest ok tez tyle wskazuje
czyli skoro termostat otwiera sie przy 87st. to u mnie on wogóle sie nie otwiera??!
te wentylatory wlanczają sie oba na raz i kreca sie na maxa nie ma wogóle 1 biegu
[ Dodano: 2007-06-05, 19:45 ]
dodam jeszcze ze czujnik(ten w chłodnicy )mam 2 pinowy (niebieski)moze ma byc jakis inny
-jakie sa u was???
bo jak kupowałem w sklepie to w katalogu były 2 rodzaje 2i3 pinowe we
wtyczce jest miejsce na 3 ale jest tylko 2 i idą do niej 2 przewody