[1.9TDI 1Z] Problemy po wymianie oleju
[1.9TDI 1Z] Problemy po wymianie oleju
Witam, ja tak miałem tydzień temu że zaczął mi czujnik mrugać lecz już miałem wymieniać olej bo było 10000km i wczoraj wymieniałem na warsztacie olej i założyłem filtr Knecht oleju, powietrza i paliwa i wyjechałem i ok. Po odpaleniu go wieczorem jechałem do roboty i znów mi mruga. Dziś o 6 skończyłem robotę i popatrzyłem ile jest wlane to jak w tym bagnecie jest na dole wgniecenie i wiadomo to pokazuje prawidłowy poziom to mam trochę ponad. Czy to nie jest może przyczyną że trochę mi za dużo nalali ? A miałem wtedy filtry Filtron i ten od oleju widać był z Filtrona krótszy od tego z knecht. Nie wiem co robić ? Czy jechać na warsztat żeby sprawdzili ciśnienie oleju czy jak ?
Chciałem dopowiedzieć że filtry były kupione w intercars a olej na Allegro pan twierdzi że niemiecki gdyż jest 5 litrowa i pisze na niej po niemiecku
Chciałem dopowiedzieć że filtry były kupione w intercars a olej na Allegro pan twierdzi że niemiecki gdyż jest 5 litrowa i pisze na niej po niemiecku
Re: [1.9TDI 1Z] Problemy po wymianie oleju
maryjann pisze: olej na Allegro pan twierdzi że niemiecki gdyż jest 5 litrowa i pisze na niej po niemiecku
oleju nie kupuj na alledrogo a to ze pan twierdzi ze niemiecki bo jest napisane po niemiecku to jest guzik warte
praktycznie wszystkie oleje maja napisy w kilku jezykach
a na warsztat sie przejedz i niech Ci to zrobia w ramach gwarancji bo za duzo nalali oleju wiec ich wina
Re: [1.9TDI 1Z] Problemy po wymianie oleju
... Powiem Ci tylko tak sam jesteś sobie winien przez taki olej możesz sobie silnik .rozp......maryjann pisze:Witam, ja tak miałem tydzień temu że zaczął mi czujnik mrugać lecz już miałem wymieniać olej bo było 10000km i wczoraj wymieniałem na warsztacie olej i założyłem filtr Knecht oleju, powietrza i paliwa i wyjechałem i ok. Po odpaleniu go wieczorem jechałem do roboty i znów mi mruga. Dziś o 6 skończyłem robotę i popatrzyłem ile jest wlane to jak w tym bagnecie jest na dole wgniecenie i wiadomo to pokazuje prawidłowy poziom to mam trochę ponad. Czy to nie jest może przyczyną że trochę mi za dużo nalali ? A miałem wtedy filtry Filtron i ten od oleju widać był z Filtrona krótszy od tego z knecht. Nie wiem co robić ? Czy jechać na warsztat żeby sprawdzili ciśnienie oleju czy jak ?
Spuść jak najszybciej kup nowy filtr i nowy olej normalnie w sklepie motoryzacyjnym.
-
- Forum Audi 80
Nie rozumiem na Allegro znaczy gorszy? Wiele renomowanych sklepów ma swój asortyment również na allegro. Sam kupuje Od kilku lat olej przez internet i jestem bardzo zadowolony. Oczywiście trzeba patrzeć od kogo się kupuje. Wątpię ze kontrolka oleju mruga " przez jakość oleju" Najprawdopodobniej ciśnienie słabe albo czujnik nawala..
A więc to olej ? najlepiej wymienić ? A czemu trzeba przy tym wymienić filtr oleju ja może na nim pojechałem ze 50km. A mam z Knecht
A pytanie czy przy wymianie filtra oleju zalewa się go przy wkręcaniu czy nie ? Bo mi mechanik nie zalewał
A pytanie czy przy wymianie filtra oleju zalewa się go przy wkręcaniu czy nie ? Bo mi mechanik nie zalewał
Ostatnio zmieniony 13 lut 2010, 16:57 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.
wydaje mi sie ze mechanich ostatnio zalewał filtr jak wymienialem olej ale pewny nie jestemmaryjann pisze: A pytanie czy przy wymianie filtra oleju zalewa się go przy wkręcaniu czy nie ? Bo mi mechanik nie zalewał
migająca kontrolka na pewno nie jest przez olej z allegro a ostrzeżenie dalem na przyszlosc
niech kolega podrzuci link do tego oleju co kupil
http://allegro.pl/item898990100_898990100.html
A jeżeli jest za dużo oleju to też może być problem z migającą się właśnie kontrolką ?
A jeżeli jest za dużo oleju to też może być problem z migającą się właśnie kontrolką ?
mam nadzieje ze kolega wie jak dobrac olej dla silnika. jesli nie to poszukaj na forum jest tego pełno.
przypuszczam ze przebieg jest ponad 200tys na dzien dzisiejszy plus to co cofneli czyli jakies kolejne 100-200tys km
przy takich przebiegach nalezy lac olej mineralny 15w40
a druga sprawa jest taka czy te paczki nadawane sa z niemiec??
a kurier z niemiec do polski za 20zl?? ciezko uwierzyc
przypuszczam ze przebieg jest ponad 200tys na dzien dzisiejszy plus to co cofneli czyli jakies kolejne 100-200tys km
przy takich przebiegach nalezy lac olej mineralny 15w40
a druga sprawa jest taka czy te paczki nadawane sa z niemiec??
a kurier z niemiec do polski za 20zl?? ciezko uwierzyc
u mnie migała kontrolka od oleju - okazało sie, że kabelek sie przecierał i w końcu sie urwał...
to raczej nei wina oleju skoro nie kapie ci spod auta i nie ubywa...
albo to kontrolka szwankuje, kabelek sie przeciera
albo słabe ciśnienie oleju, pompa nie pompuje ??
możliwe żę miałeś olej 15w40 - gęstszy
a jak wlałes 10w40 - rzadszy - to przy pompowaniu takiego oleju uciaka on bokiem i niema ciśnienia...
to raczej nei wina oleju skoro nie kapie ci spod auta i nie ubywa...
albo to kontrolka szwankuje, kabelek sie przeciera
albo słabe ciśnienie oleju, pompa nie pompuje ??
możliwe żę miałeś olej 15w40 - gęstszy
a jak wlałes 10w40 - rzadszy - to przy pompowaniu takiego oleju uciaka on bokiem i niema ciśnienia...