[B4 93 2.0 ABK]- Problem z praco silnika
[B4 93 2.0 ABK]- Problem z praco silnika
Tak wiec dzisiaj w czasie jazdy auto traci moc na benzynie a na gazie wcale nie wchodzi w obroty 20tys max. tak wiec gdy jadę jedzie dobrze po chwili tak około 5minut auto nie ma siły gdy wyłączę zapłon i włączę idzie i tak ciągle czy jest możliwość naruszenia czegoś przy wyjmowaniu i wkładaniu skrzyni
Tak wiec kolego czy zimny czy ciepły coś przerywa paliwo albo coś w tym stylu idzie nagle na luzie dobrze a na biegu nie ma siły tylko pyka klapka zabezpieczająca przeplywke ale tak delikatnie gdy wyłączę stacyjkę i włączę raz jeszcze (zresetuje zapłon) idzie ładnie i po chwili znowu to samo przjechalem 100km i resetowałem z 50 razy a sile ma rzezz pierwsze 5 minut gaz na 2 generacji brak sadzy bo mądry spawacz wyciol katalizator i wstawił siatkę.Świece zmienione kopułka paluch kable przewody szczelne może być to przez Sade i Pytanie czy mógł bym wkręcić ja w kolektor jak w innych modelach znaczy się nawiercić i nagwintować dziurę.http://allegro.pl/item903397394_audi_80 ... chowy.html Przykład z silnika 1.8 chociaż widziałem i w 2.0 Z góry dziękuje <ok>
Jeśli samochód po odpaleniu przez pewien czas dobrze pracuje to raczej to wyjęcie skrzyni nic nie ma z tym nic wspólnego. Ja na początek wymieniłbym przekażnik nr 30, on może wyprawiać różne cuda. Jeśli to nie on to nic jego to profilaktycznie raz na 5 lat powinno się wymieniać
Jak masz dostęp do vag a do się podepnij zobacz czy są jakieś błędy. pozdro
Jak masz dostęp do vag a do się podepnij zobacz czy są jakieś błędy. pozdro