Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 93 2.0 ABK]- Problem z praco silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
serek102
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 93 2.0 ABK]- Problem z praco silnika

Post autor: serek102 » 14 lut 2010, 23:08

Tak wiec dzisiaj w czasie jazdy auto traci moc na benzynie a na gazie wcale nie wchodzi w obroty 20tys max. tak wiec gdy jadę jedzie dobrze po chwili tak około 5minut auto nie ma siły gdy wyłączę zapłon i włączę idzie i tak ciągle czy jest możliwość naruszenia czegoś przy wyjmowaniu i wkładaniu skrzyni

misiek .
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: misiek . » 15 lut 2010, 20:31

Kolego opisz dokładniej jak to jest z tym twoim silnikiem. Jaki masz gaz? Jak odpalisz to na zimnym dobrze idzie? Jak rozgrzany to normalnie pali? Jak się zachowuje się na luzie? Opisz dokładnie to będzie łatwiej coś wymyślić.

serek102
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: serek102 » 15 lut 2010, 21:52

Tak wiec kolego czy zimny czy ciepły coś przerywa paliwo albo coś w tym stylu idzie nagle na luzie dobrze a na biegu nie ma siły tylko pyka klapka zabezpieczająca przeplywke ale tak delikatnie gdy wyłączę stacyjkę i włączę raz jeszcze (zresetuje zapłon) idzie ładnie i po chwili znowu to samo przjechalem 100km i resetowałem z 50 razy a sile ma rzezz pierwsze 5 minut gaz na 2 generacji brak sadzy bo mądry spawacz wyciol katalizator i wstawił siatkę.Świece zmienione kopułka paluch kable przewody szczelne może być to przez Sade i Pytanie czy mógł bym wkręcić ja w kolektor jak w innych modelach znaczy się nawiercić i nagwintować dziurę.http://allegro.pl/item903397394_audi_80 ... chowy.html Przykład z silnika 1.8 chociaż widziałem i w 2.0 Z góry dziękuje <ok>

misiek .
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: misiek . » 16 lut 2010, 21:35

Jeśli samochód po odpaleniu przez pewien czas dobrze pracuje to raczej to wyjęcie skrzyni nic nie ma z tym nic wspólnego. Ja na początek wymieniłbym przekażnik nr 30, on może wyprawiać różne cuda. Jeśli to nie on to nic jego to profilaktycznie raz na 5 lat powinno się wymieniać :-D
Jak masz dostęp do vag a do się podepnij zobacz czy są jakieś błędy. pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl