W autach od 1993 roku trzeba adaptować przepustnicę , natomiast w starszych trzeba ja odpowiednio ustawić na podstawie pomiaru napięcia.kamilk281 pisze: czy po czyszczeniu trzeba tą przepustnicę adaptować czy możne spokojnie odkrecać i czyścić?
[ B4 2.0 ABK ] potencjometr przepustnicy.
bolidxxl pytałeś jak zdemontować czujnik położenia przepustnicy
to masz:
Wyciągasz przepływomierz żeby móc ręce wsadzić pod przepustnice. Wyciągasz wtyczkę (manual) lub też dwie (automat) z potencjometru. On osłonięty jest osłonką blaszaną, więc musisz ją odkręcić żeby mieć dostęp. Sam potencjometr trzyma się na dwóch śrubach imbusowych. Przydało by się małe lustereczko żeby się przyglądnąć dokładnie od dołu.
Także wymiana czujnika położenia przepustnicy to sprawa prosta, na pewno sobie poradzisz <ok>
to masz:
Wyciągasz przepływomierz żeby móc ręce wsadzić pod przepustnice. Wyciągasz wtyczkę (manual) lub też dwie (automat) z potencjometru. On osłonięty jest osłonką blaszaną, więc musisz ją odkręcić żeby mieć dostęp. Sam potencjometr trzyma się na dwóch śrubach imbusowych. Przydało by się małe lustereczko żeby się przyglądnąć dokładnie od dołu.
Także wymiana czujnika położenia przepustnicy to sprawa prosta, na pewno sobie poradzisz <ok>
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Mógłbyś przybliżyć jak wykonać obie te operacje? Bo ja mam rocznikowy '93, ale z taśmy zszedł we wrześniu '92.czarekj pisze:W autach od 1993 roku trzeba adaptować przepustnicę , natomiast w starszych trzeba ja odpowiednio ustawić na podstawie pomiaru napięcia.kamilk281 pisze: czy po czyszczeniu trzeba tą przepustnicę adaptować czy możne spokojnie odkrecać i czyścić?
Pozdrawiam