[2.0 ABK] Dziwny problem z silnikiem-okresowe zaniki pracy.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
hehe, zrobiłem mały myk, ściągnąłem przewody ze świec, świece, brudne niby nie były, ale dla pewności podczyściłem, następnie ściągnąłem przewody z rozdzielacza, a tam biały osad taki twardy, wymoczyłem, wyczyściłem, podokręcałem przewody bo jakieś luźne były i od soboty zrobiłem 300km i nawet nie zająknął... cieszę się, że to tylko przewody:D
Witam.U mnie są identyczna objawy,z tym,ze pojawiły się gdy przyszły mrozy.Odpala bez zarzutu,wyjeżdżam z garażu, jadę około 2 min i nagle obrotu spadają i szarpie,trzęsie.Trochę przygazuję i dalej normalnie.Czasem jak zgaszę i chcę odpalić ,to zapali ale gaśnie,bo nie chce wejść na obroty.Wtedy drugi raz odpalam z pomocą pedału gazu i jest ok.Dzieje się to tylko w czasie mrozów.Potem potrafi cały dzień przejeździć i nic się nie dzieje.
Witam wszystkich mam troszkę inny problem i nic nie mogę znaleźć na forum. Jak rano odpalę autko to minimalnie faluje na obrotach pomiędzy 1100 a 1050, ale jak przejadę jakieś 3 km silnik wkręca się sam na obroty nawet 5000 i nic nie można zrobić by obroty zmalały dopiero po wyłączeniu stacyjki autko gaśnie. a po ponownym odpaleniu silnik nie wchodzi na obroty niema mocy trzeba chwilę odczekać i wtedy jest ok mogę nawet 100 km przejechać. Czujnik niebieski wymieniłem nic nie pomogło. Jutro podmienię krokowca. Proszę o jakąś poradę.