[ B4 1.9TDI AVANT ] Problem z przyspieszaniem.
[ B4 1.9TDI AVANT ] Problem z przyspieszaniem.
Witam, dziś po wymianie oleju z mineralnego na półsyntetyk zaczoły się dziwne objawy.Ale tez objawy te mogą być spowodowane że miałem za mało paliwa i pociagł szlam zaczło mi szarpać autem. Dolałem 30 litrów ropy.Jadąc i dodając gazu auto nie przyspiesza po jakimś czasie wystrzela jak burza i idzie bez problemu. Po zmianie biegów dodając gaz zbiera się bardzo wolno wolno. Przed tym wszystkim nie było żadnego problemu szło bez problemu. Auto odpala bez problemu,silnik pracuje równo nie faluje nie gaśnie.Co do wymiany oleju myślę że to nie będzie miało wpływu na to zachowanie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zgadza sie ,nieszczęśliwy zbieg okolicznośc.Zerknij sobie na przewody przy pompie wtryskowej czy nie ma w nich powietrza o ile masz ori przezroczyste .joandaw pisze:Co do wymiany oleju myślę że to nie będzie miało wpływu na to zachowanie.
Nie ma takiej mozliwości .Smok i tak ciągnie prawie z dna zbiornika więc czy jest mało czy cały zbiornik to bez znaczenia bo i tak ciągnie z dna .Najszybciej byłoby to zdiagnozować podłączając pod Vaga .Bez tego można sobie powyliczać :może przepływomierz ,może jakaś wtyczka od czujników ci się niechcący wypięła ,może coś z ciśnieniem doładowania,może łapie tryb awaryjny czyli notlaufa ...i tak dalej można wyliczać .Tylko że nie sposób tego wszystkiego sprawdzić .Podłączając pod Vaga wszystko masz jak na dłoni <ok>joandaw pisze:Ale tez objawy te mogą być spowodowane że miałem za mało paliwa i pociagł szlam zaczło mi szarpać autem.