Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 1.9TDI AVANT ] Problem z przyspieszaniem.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
joandaw
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

[ B4 1.9TDI AVANT ] Problem z przyspieszaniem.

Post autor: joandaw » 20 lut 2010, 20:56

Witam, dziś po wymianie oleju z mineralnego na półsyntetyk zaczoły się dziwne objawy.Ale tez objawy te mogą być spowodowane że miałem za mało paliwa i pociagł szlam zaczło mi szarpać autem. Dolałem 30 litrów ropy.Jadąc i dodając gazu auto nie przyspiesza po jakimś czasie wystrzela jak burza i idzie bez problemu. Po zmianie biegów dodając gaz zbiera się bardzo wolno wolno. Przed tym wszystkim nie było żadnego problemu szło bez problemu. Auto odpala bez problemu,silnik pracuje równo nie faluje nie gaśnie.Co do wymiany oleju myślę że to nie będzie miało wpływu na to zachowanie.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 20 lut 2010, 21:40

joandaw pisze:Co do wymiany oleju myślę że to nie będzie miało wpływu na to zachowanie.
Zgadza sie ,nieszczęśliwy zbieg okolicznośc.Zerknij sobie na przewody przy pompie wtryskowej czy nie ma w nich powietrza o ile masz ori przezroczyste .
joandaw pisze:Ale tez objawy te mogą być spowodowane że miałem za mało paliwa i pociagł szlam zaczło mi szarpać autem.
Nie ma takiej mozliwości .Smok i tak ciągnie prawie z dna zbiornika więc czy jest mało czy cały zbiornik to bez znaczenia bo i tak ciągnie z dna .Najszybciej byłoby to zdiagnozować podłączając pod Vaga .Bez tego można sobie powyliczać :może przepływomierz ,może jakaś wtyczka od czujników ci się niechcący wypięła ,może coś z ciśnieniem doładowania,może łapie tryb awaryjny czyli notlaufa ...i tak dalej można wyliczać .Tylko że nie sposób tego wszystkiego sprawdzić .Podłączając pod Vaga wszystko masz jak na dłoni <ok>

Awatar użytkownika
joandaw
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joandaw » 21 lut 2010, 14:46

Dziś odpalam autko i jechałem sprawdzić czy dalej ma anomalia i odziwo wszystko gra i buczy jak długo nie wiem ale na razie <ok> Jedynie co zmieniłem opaskę na przewodzie bo były bąbelki po zmianie znikły :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl