nad tym powinni zastanowić się konstruktorzy bo w etce widać że jest filtr a pod nim ta kratka która nazywa się "siatka ochronna przed listowiem"IC69 pisze:hudy, zastanów się, jak przez filtr mogą przedostawać się liście? :->
[80 B4] Filtr Kabinowy
-
- Forum Audi 80
ja też tak mówiłem :cry: karmelitto, jeśli chodzi o sam filtr kabinowy to nie ma problemu myślę że 50zł już kupisz obudowę filtra plus 20sam filtr. Ale to jednak nie rozwiązuje problemu parowania szyb. Jeśli się okaże że to nagrzewnica to opis wymiany na forum jest dokładny i na pewno sobie poradziszkolczat pisze:zwracam honor Irek miales racje ;p
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no może tak być <ok>Nie hudy, w ETCE pokazane są obydwie wersje na raz. To, powyżej tej kratki, to wersja z filtrem, a to poniżej jej, to wersja bez.
wiesz nie pamiętam jak on to rozwiazał ale na początku próbował włożyć przez wszelkie możliwe otwory rurę od odkurzacza ale taka cienką i trochę mu to pomogło jednak musiał w końcu wszystko rozebrać by wyczyścić nagrzewnice...ysiul pisze:hudy, to chyba jednak nie zmienia faktu że trzeba zdejmować deskę rozdzielcza żeby dostać się do nagrzewnicy i ją odliścić
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tego to ci nie powiem bo nie pamiętam.to było jakiś czas temu... z nagrzewnicą jest trochę roboty i trzeba się przy tym nieźle nameczyć.ale myślę że o nagrzewnicy powinniśmy pisać w innym temacie bo to temat o filtrze kabinowym a o nagrzewnicach było już sporo na forum...karmelitto pisze:le na tłusto?
-
- Forum Audi 80
no coz. rozczarowalem sie i tyle. bede cos kombinowac z jakimis filtrami... oby pomoglo.
a tak w ogole. to jesli za ta kratka jest juz wentylator, to gdzie jest bylejaki filtr, ktory zatrzymuje ten caly syf z z powietrza?:p nie ma wcale?:p mozna gdzis kupic cos podobnego? bo widze ze taki ori to na bank mi sie nie zmiesci
a tak w ogole. to jesli za ta kratka jest juz wentylator, to gdzie jest bylejaki filtr, ktory zatrzymuje ten caly syf z z powietrza?:p nie ma wcale?:p mozna gdzis kupic cos podobnego? bo widze ze taki ori to na bank mi sie nie zmiesci
-
- Forum Audi 80
Koledzy pytanko czy filtr kabinowy z węglem aktywnym to tylko bajer czy na prawdę sprawdza się :?: A oto przykład takiego filtra