nad tym powinni zastanowić się konstruktorzy bo w etce widać że jest filtr a pod nim ta kratka która nazywa się "siatka ochronna przed listowiem"IC69 pisze:hudy, zastanów się, jak przez filtr mogą przedostawać się liście? :->
[80 B4] Filtr Kabinowy
-
- Forum Audi 80
ja też tak mówiłemkolczat pisze:zwracam honor Irek miales racje ;p

- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no może tak być <ok>Nie hudy, w ETCE pokazane są obydwie wersje na raz. To, powyżej tej kratki, to wersja z filtrem, a to poniżej jej, to wersja bez.
wiesz nie pamiętam jak on to rozwiazał ale na początku próbował włożyć przez wszelkie możliwe otwory rurę od odkurzacza ale taka cienką i trochę mu to pomogło jednak musiał w końcu wszystko rozebrać by wyczyścić nagrzewnice...ysiul pisze:hudy, to chyba jednak nie zmienia faktu że trzeba zdejmować deskę rozdzielcza żeby dostać się do nagrzewnicy i ją odliścić
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
tego to ci nie powiem bo nie pamiętam.to było jakiś czas temu... z nagrzewnicą jest trochę roboty i trzeba się przy tym nieźle nameczyć.ale myślę że o nagrzewnicy powinniśmy pisać w innym temacie bo to temat o filtrze kabinowym a o nagrzewnicach było już sporo na forum...karmelitto pisze:le na tłusto?
-
- Forum Audi 80
no coz. rozczarowalem sie i tyle. bede cos kombinowac z jakimis filtrami... oby pomoglo.
a tak w ogole. to jesli za ta kratka jest juz wentylator, to gdzie jest bylejaki filtr, ktory zatrzymuje ten caly syf z z powietrza?:p nie ma wcale?:p mozna gdzis kupic cos podobnego? bo widze ze taki ori to na bank mi sie nie zmiesci
a tak w ogole. to jesli za ta kratka jest juz wentylator, to gdzie jest bylejaki filtr, ktory zatrzymuje ten caly syf z z powietrza?:p nie ma wcale?:p mozna gdzis kupic cos podobnego? bo widze ze taki ori to na bank mi sie nie zmiesci

-
- Forum Audi 80
Koledzy pytanko czy filtr kabinowy z węglem aktywnym to tylko bajer czy na prawdę sprawdza się :?: A oto przykład takiego filtra