[2.0 16v ACE]Nie odpala
czesc jesli chodzi o pompe to mialem taki przypadek ze niunka nie odpalala i okazalo sie ze to wina pompy elektryvznie pompa sprawna jednak nie tloczyla paliwa musialem kupic nowa orginal drogi jak cholera dobre zamienniki w sumie tez sporo kosztuja za swoja dalem 320zl ale mozna kupic taka za 100zl uzywana na allegro wiec nie jest to straszny wydatek jesli odpala na samostarcie to mysle ze to wina pompy ktora nie podaje paliwa kup pompe i to powinno rozwiazac problem
podobna sytuacja 1 dzień na mrozie problem z odpaleniem w końcu odpaliła na drugi dzień bez problemu odpaliła wyjechałem wjechałem postał cały dzień na polu odpaliła wjechałem do garazu po dwuch godzinach nie odpaliła już
wymieniłem kable aparat czujnik temp kompa i dalej nie odpala kereci i nie zapali gdzie szukać dalej?? iskra jest czego dalej sie czepić :?:
wymieniłem kable aparat czujnik temp kompa i dalej nie odpala kereci i nie zapali gdzie szukać dalej?? iskra jest czego dalej sie czepić :?:
No jak to jak czesto, tak na zdrowy rozum to raz na jeden suw tłoka
Teraz napisze głupote ale raz juz miałem taki przypadek, a wymieniajaąc aparat zaplonowy nie włozyles go moze tak ze jest palec w kopulce przekrecony o 180stopni, teoretycznie sie nie da ze wzgledu na konstrukcje ale znam takiego co tak zrobił :mrgreen:
Test nr. 2- psiknij mu samostartu w dolot i napisz czy jakos na to reaguje.
Teraz napisze głupote ale raz juz miałem taki przypadek, a wymieniajaąc aparat zaplonowy nie włozyles go moze tak ze jest palec w kopulce przekrecony o 180stopni, teoretycznie sie nie da ze wzgledu na konstrukcje ale znam takiego co tak zrobił :mrgreen:
Test nr. 2- psiknij mu samostartu w dolot i napisz czy jakos na to reaguje.
tak jak myślałem głupota sie okazała kolejność zapłonu przy wymianie kabli aparatu i kopułki została przełożona kolejność auto odpaliło ale dalej jak sie zagrzeje musze wypinać wtyczke bo po zagrzaniu gaśnie jutro mam jeszcze pojechać ustawić zapłon i dawke paliwa i mam nadzieje że na tym to bedzie już koniec