Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI 1Z 92r] Zanik mocy

ODPOWIEDZ
sadam86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI 1Z 92r] Zanik mocy

Post autor: sadam86 » 24 lut 2010, 09:41

Witam serdecznie. Mój problem zaczął sie niedawno. Jak odpalam auto po nocy chwile chodzi normalnie, po czym zaczyna sie dławic i gaśnie. Podczas jazdy do 1800 obrotów ciągnie ładnie, a powyżej dostaje strasznego muła. Czuć drastyczny spadek mocy.Przepruchniał mi przewód paliwowy pod spodem auta, ale to już zrobiłem. Wymieniłem też filtr paliwa, ale nic nie pomogło.Jak energicznie dodaje gazu w przezroczystym przewodzie pod maską widać pęcherze powietrza, a jak gazu popuszcze i auto chodzi na niskich obrotach pęcherze giną.
Dodam jeszcze, że czasem przyspiesza elegancko, ale przeważnie dzieje się to co napisałem wyżej. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B4 1.9 TDI 1Z 92r] Zanik mocy

Post autor: diablo228 » 24 lut 2010, 12:15

czyli gdzieś ci łapie powietrze lewe, moze na opaskach przy filtrze paliwa albo sam filtr jest do bani i łapie powietrze, wielu kolegów tutaj tak miało iż winą był filtr paliwa wymienili na lepszy i problem zniknoł,a na dole opaski masz wszędzie dobrze po dokręcane ??

A jakbyś użył opcji szukaj na forum to może byś też odpowiedz znalazł na swoje pytanie.

przemik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B4 1.9 TDI 1Z 92r] Zanik mocy

Post autor: przemik » 24 lut 2010, 15:11

sadam86 pisze:Witam serdecznie. Mój problem zaczął sie niedawno. Jak odpalam auto po nocy chwile chodzi normalnie, po czym zaczyna sie dławic i gaśnie. Podczas jazdy do 1800 obrotów ciągnie ładnie, a powyżej dostaje strasznego muła. Czuć drastyczny spadek mocy.Przepruchniał mi przewód paliwowy pod spodem auta, ale to już zrobiłem. Wymieniłem też filtr paliwa, ale nic nie pomogło.Jak energicznie dodaje gazu w przezroczystym przewodzie pod maską widać pęcherze powietrza, a jak gazu popuszcze i auto chodzi na niskich obrotach pęcherze giną.
Dodam jeszcze, że czasem przyspiesza elegancko, ale przeważnie dzieje się to co napisałem wyżej. Pozdrawiam
Zrob diagnostyke dynamiczną...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl