Witam serdecznie. Mój problem zaczął sie niedawno. Jak odpalam auto po nocy chwile chodzi normalnie, po czym zaczyna sie dławic i gaśnie. Podczas jazdy do 1800 obrotów ciągnie ładnie, a powyżej dostaje strasznego muła. Czuć drastyczny spadek mocy.Przepruchniał mi przewód paliwowy pod spodem auta, ale to już zrobiłem. Wymieniłem też filtr paliwa, ale nic nie pomogło.Jak energicznie dodaje gazu w przezroczystym przewodzie pod maską widać pęcherze powietrza, a jak gazu popuszcze i auto chodzi na niskich obrotach pęcherze giną.
Dodam jeszcze, że czasem przyspiesza elegancko, ale przeważnie dzieje się to co napisałem wyżej. Pozdrawiam
[B4 1.9 TDI 1Z 92r] Zanik mocy
Re: [B4 1.9 TDI 1Z 92r] Zanik mocy
czyli gdzieś ci łapie powietrze lewe, moze na opaskach przy filtrze paliwa albo sam filtr jest do bani i łapie powietrze, wielu kolegów tutaj tak miało iż winą był filtr paliwa wymienili na lepszy i problem zniknoł,a na dole opaski masz wszędzie dobrze po dokręcane ??
A jakbyś użył opcji szukaj na forum to może byś też odpowiedz znalazł na swoje pytanie.
A jakbyś użył opcji szukaj na forum to może byś też odpowiedz znalazł na swoje pytanie.
Re: [B4 1.9 TDI 1Z 92r] Zanik mocy
Zrob diagnostyke dynamiczną...sadam86 pisze:Witam serdecznie. Mój problem zaczął sie niedawno. Jak odpalam auto po nocy chwile chodzi normalnie, po czym zaczyna sie dławic i gaśnie. Podczas jazdy do 1800 obrotów ciągnie ładnie, a powyżej dostaje strasznego muła. Czuć drastyczny spadek mocy.Przepruchniał mi przewód paliwowy pod spodem auta, ale to już zrobiłem. Wymieniłem też filtr paliwa, ale nic nie pomogło.Jak energicznie dodaje gazu w przezroczystym przewodzie pod maską widać pęcherze powietrza, a jak gazu popuszcze i auto chodzi na niskich obrotach pęcherze giną.
Dodam jeszcze, że czasem przyspiesza elegancko, ale przeważnie dzieje się to co napisałem wyżej. Pozdrawiam