[All] Metalowe osłony pod silnik
[All] Metalowe osłony pod silnik
Witam,
chciałbym zaproponować Wam metalowe osłony pod silnik do naszych Audi. Są to osłony wykonane ze stali grubośći 2 mm i montowane w miejsce oryginalnej plastykowej (bez żadnych cięć, czy kombinacji). Osłony te znalazły już wielu zwolenników w firmie motoryzacyjnej, w której pracuje (zarówno w autach osobowych jak i terenowych).
Zapewne wielu z nas nie raz zachaczyło podwoziem czy to o krawężnik czy też wystającą studzienkę lub też coś podobnego, nie mówiąc o uszkodzeniu miski olejowej.
Ja po dzisiejszej sytuacji złapałem za telefon i zadzwoniłem do współpracującej ze mną firmy. Okazało się że posiadają także takie osłony do następujących modeli Audi:
- 80/90/coupe/cabrio b2,b3,b4- wszystkie silniki;
- A4, A6, A8- wszytskie modele i silniki;
-V8;
-Q5, Q7;
Zaletą takiej osłony jest na pewno to, że ochroni nam miskę olejową, jeżeli ktoś nie posiada plastykowej to ochroni komorę silnika przed zanieczyszczeniami a także odrobinę zmniejszy hałas dochodzący od strony silnika.
Ja na taką osłonę się zdecydowałem i jak tylko ją założę to porobie zdjęcia i zamieszczę na forum.
Przy zakupię większej ilości mogę uzyskać rabat w wysokości ok. 20-25 % . Myślę, że dla tych co posiadają obniżone zawieszenie to uratuje miskę nie jeden raz.
Jeżeli bylibyście zainteresowani to proszę wypowiedzcie się w tym wątku co o tym sądzicie.
Oto przykładowa osłona na Audi A4:
Pozdrawiam.
chciałbym zaproponować Wam metalowe osłony pod silnik do naszych Audi. Są to osłony wykonane ze stali grubośći 2 mm i montowane w miejsce oryginalnej plastykowej (bez żadnych cięć, czy kombinacji). Osłony te znalazły już wielu zwolenników w firmie motoryzacyjnej, w której pracuje (zarówno w autach osobowych jak i terenowych).
Zapewne wielu z nas nie raz zachaczyło podwoziem czy to o krawężnik czy też wystającą studzienkę lub też coś podobnego, nie mówiąc o uszkodzeniu miski olejowej.
Ja po dzisiejszej sytuacji złapałem za telefon i zadzwoniłem do współpracującej ze mną firmy. Okazało się że posiadają także takie osłony do następujących modeli Audi:
- 80/90/coupe/cabrio b2,b3,b4- wszystkie silniki;
- A4, A6, A8- wszytskie modele i silniki;
-V8;
-Q5, Q7;
Zaletą takiej osłony jest na pewno to, że ochroni nam miskę olejową, jeżeli ktoś nie posiada plastykowej to ochroni komorę silnika przed zanieczyszczeniami a także odrobinę zmniejszy hałas dochodzący od strony silnika.
Ja na taką osłonę się zdecydowałem i jak tylko ją założę to porobie zdjęcia i zamieszczę na forum.
Przy zakupię większej ilości mogę uzyskać rabat w wysokości ok. 20-25 % . Myślę, że dla tych co posiadają obniżone zawieszenie to uratuje miskę nie jeden raz.
Jeżeli bylibyście zainteresowani to proszę wypowiedzcie się w tym wątku co o tym sądzicie.
Oto przykładowa osłona na Audi A4:
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 18:35 przez Loczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Koszt takiej oslony to 590 zł brutto+wysyłka (ale tak jak wyżej napisałem mogę załatwić rabat ok. 20-25%). Wykonane są ze stali o grubości 2 mm lub aluminium- droższe (jeżeli chodzi o dokladną nazwę stali to szczerze nie wiem, ale jest ładnie oszlifowana i wyprofilowana oraz zabezpieczona przed korozją, do kompletu jest instrukcja montażu i niezbędne do tego plaskowniki i nakrętki).
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ciekawy pomysł - ale wątpię że znajdziesz tu chętnego.
Sam się kiedyś nad czymś takim zastanawiałem ale dałem sobie spokój pomimo obniżonego zawieszenia nie haczę miską.
Najciekawsze w tym wszystkim to cena
Koszt blachy aluminiowej ryflowanej potrzebnej na płytę w detalu to jakieś 80zł. Samemu jestem w stanie wykonać taką płytę w nie dłużej niż 1h
Sam się kiedyś nad czymś takim zastanawiałem ale dałem sobie spokój pomimo obniżonego zawieszenia nie haczę miską.
Najciekawsze w tym wszystkim to cena
Koszt blachy aluminiowej ryflowanej potrzebnej na płytę w detalu to jakieś 80zł. Samemu jestem w stanie wykonać taką płytę w nie dłużej niż 1h
Cena zaporowa i jak zaczepisz o coś ta osłoną to i zderzak wyrwie przez ta blachę dla mnie to żadna rewelacja tylko dodatkowy ciężar i moim zdaniem ten kawałek blaszki przed niczym groźniejszym nas nie uchroni i jeszcze z daleka będzie wiochą zalatywać bo jak wiadomo w b4 osłona jest dużo niżej niż zderzak chyba żeby pomalować to na czarny matLoczek pisze:Koszt takiej oslony to 590 zł brutto+wysyłka
ta osłona jest w kolorze czarnym. Cena faktycznie wysoka nawet ze zniżkami, ale zabezpieczenie moim zdaniem jest rewelacyjne. Kilku klientom uratowało to $$.żeby pomalować to na czarny mat
- przemko1982
- Audi 80 Klub
Mój kumpel miał coś takiego w beemce i kiedyś na deszczu go zrzuciło z ronda na wielki krawężnik i dzięki płycie ocalał silnik, miska etc... cały przód się podbił do góry i nawet zderzak nie popękał. Płyta była przymocowana płaskownikami do podwozia. Świetny patent, ale cena wg mnie zaporowa. 200zł bym dał, ale nie 500zł...