[b4 cabrio] w sprawie dachu elektrycznego
[b4 cabrio] w sprawie dachu elektrycznego
witam mam pytanie moja malenka niestety nie ma elektrycznego dachu i czy jest mozliwość zamontować elektryczny i jakie sa koszty tak mniej więcej
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 21:21 przez shogunSR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem, że kiedyś do BMW e30 cabrio było elektrycznych dachów jak psów, bo ludzie się pozbywali i szukali manuali. Ale w naszych cabrio mimo mankamentów, aż tak nie ma. Po prostu inni ludzie jeżdżą audi kolczat, sam widziałem na allegro za 1500zł full elektryka ze wszystkim z auta po wypadku, ale poszycie dachu miało przecięcie i matową szybkę. Koleś miał drugi dach cały super za 2000zł ale zrezygnował z audi i chciał to opchnąć. Było to jakieś pół roku temu. Audi było bordowe.
- siwusek216
- Forum Audi 80
Hmm wcale nie jest taka prosta sprawa z ta zmiana dachu może wypisze rzeczy do przemyślenia/sprawdzenia bo nie mam ETKA (reset wymusił usuniecie):
stelaż czy tylko mi się wydaje? Trzeba by sprawdzić czy przy manualu są miejsca na siłowniki.
Inne zaczepy pokrywy schowka dachu?
Siłownik do otwierania pokrywy schowka, może nie być do czego go przymocować.
Elektryka ta instalacja to nie jest plug&play. Temat rzeka: czujniki(większa ilość), okablowanie(od tylnej klapy po skrzynkę bezpieczników), sterowniki (dachu, centralny zamek tez chyba jest inny)
Podsumowując zmiana sterowania dachu to nie jest zamontować pompę i podłączyć do niej zasilanie. O ile rzeczy mechaniczne możną ogarnąć samemu o tyle do elektryki będzie potrzebny rozgarnięty i ogarnięty z tematem elektronik.
stelaż czy tylko mi się wydaje? Trzeba by sprawdzić czy przy manualu są miejsca na siłowniki.
Inne zaczepy pokrywy schowka dachu?
Siłownik do otwierania pokrywy schowka, może nie być do czego go przymocować.
Elektryka ta instalacja to nie jest plug&play. Temat rzeka: czujniki(większa ilość), okablowanie(od tylnej klapy po skrzynkę bezpieczników), sterowniki (dachu, centralny zamek tez chyba jest inny)
Podsumowując zmiana sterowania dachu to nie jest zamontować pompę i podłączyć do niej zasilanie. O ile rzeczy mechaniczne możną ogarnąć samemu o tyle do elektryki będzie potrzebny rozgarnięty i ogarnięty z tematem elektronik.