[B4 ABK 2.0E+LPG]Delikatne trzepanie silnika
[B4 ABK 2.0E+LPG]Delikatne trzepanie silnika
Witam.Od wczoraj zauważyłem taki objaw-zapaliłem auto na benzynie i na wolnych obrotach trzepie mi delikatnie silnikem ,jednym słowem nie pracuje równo.Na obrotomierzu praktycznie tego nie widać.Przy wrzuceniu jedynki zaczyna go dziwnie dławić szarpac ale jak juz mu depne wiecej to potem ciągnie normalnie .Na gazie tego objawu nie ma .co to moze być??
- irekprogram
- Forum Audi 80
raczej nic nie cieknie bo było by coś widać.filtra nie zieniałem odkąd kupilem auto a to jest 2 lata .mysle ze jesli byłby zatkany to nie ciągnął by na wyższych obrotach a to chodzi o wolne obroty i delikatne ruszanie bez dodawania gazu. ajesli chodzi o ta rure to nie próbowałem .ale co to ma do rzeczy jesli na lpg chodzi w miare płynnie
- irekprogram
- Forum Audi 80
- irekprogram
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Przypomniało mi sie ze 2 dni temu czyscilem rurke odpowietrzenia silnika ta co idzie do odmy i odme tez ściągałem.Jest możliwe że poszedł jakiś syf do silniczka krokowego i przez to sie tak dzieje??jest on rozbieralny????
[ Dodano: 2010-02-27, 17:45 ]
świece wymieniałem 3 miesiące temu tak ze to raczej odpada .A na gazie ma normalne obroty.to sie dzieje tylko na pb.
[ Dodano: 2010-02-27, 17:45 ]
świece wymieniałem 3 miesiące temu tak ze to raczej odpada .A na gazie ma normalne obroty.to sie dzieje tylko na pb.
no chyba że jest ale własnie n ikt o nim nie chce powiedzeć.bardzo prosze o pomoc rozwiązanie mojego problemu.Podobno coś trzeba wyczyscic i to ma wpływ na obroty .tylko nie wiem co??A i jeszcze przy zmianie biegów czasem spada za nisko z obrotów pod 600 i sie podnosi na 900
[ Dodano: 2010-03-01, 16:50 ]
Panowie pomocy.nie wiem gdzie szukać i co robić!!Moze ktoś pomożę??
[ Dodano: 2010-03-01, 16:50 ]
Panowie pomocy.nie wiem gdzie szukać i co robić!!Moze ktoś pomożę??