[ B4 1.9TDI AVANT ] Jak sprawdzić autoalarm.
[ B4 1.9TDI AVANT ] Jak sprawdzić autoalarm.
Witam mam pytanie dotyczące alarmu jak można alarm sprawdzić.Jak zamykam auto z pilota to kierunki się zapalą centralny zadziała i jest krótki sygnał dźwiękowy przy tym wszystkim.Kontrolka awaryjnych przy przycisku od czasu mruga i wygląda na to że alarm jest uzbrojony. Ale jak zamykam z pilota i mam otwarte drzwi niema żadnego alarmu.Nawet siedząc w środku z włączonym alarmem ciągnąc za klamkę nic się nie dzieje.Może źle to sprawdzam.Nie wiem jaki to alarm auto kupiłem niedawno.Jak to sprawdzić :?: .Za informacje wielkie dzięki.
Jak masz czujnik uderzeniowy to alarm powinien się włączyć po uderzeniu w karoserie.joandaw pisze:jak można alarm sprawdzić.
Zależy jak ustawiona jest czułość czujnika.
Czyli wszystko gra.joandaw pisze:Jak zamykam auto z pilota to kierunki się zapalą centralny zadziała i jest krótki sygnał dźwiękowy przy tym wszystkim.Kontrolka awaryjnych przy przycisku od czasu mruga i wygląda na to że alarm jest uzbrojony.
Tak ma być. Nie które alarmy mają funkcję zwłoki czasowej i po uzbrojeniu czekają aż zamkniesz drzwi informując o tym pikaniem. Jeżeli przez jakiś czas np. 30 sek.(zależy od ustawień) nie zamkniesz drzwi to alarm się włączy.joandaw pisze:Ale jak zamykam z pilota i mam otwarte drzwi niema żadnego alarmu.
Jak nie ma takiej funkcji to alarm się nie włączy bo czujnik krańcowy drzwi na słupku daje mu sygnał że drzwi są otwarte.
Sprawdzałem dziś włączyłem alarm mi próbowałem odpalić auto.Zapalić auta nie szło ale też alarmu nie było. Sprawdziłem też otwarcie kluczykiem drzwi się pootwierają ale niema alarmu.Gdzie w waszych autach jest syrena alarmu z przodu czy z tyłu u mnie coś buczy przez chwilkę z tyłu jak zamykam pilotem,ale tylko przy zamykaniu.