[b3 90 2.0 ps] Gasnie na wolnych obrotach
[b3 90 2.0 ps] Gasnie na wolnych obrotach
Witam
Ostatnio mam problem z silnikiem , mianowicie po zejsciu z wysokich obrotow gasnie . Jak trzymam go na wolnych wcisne gaz prawie do konca to po puszczeniu pedalu gazu calkowicie gasnie. Ostatnio tez mialem tak na miescie gdy hamowalem przed krzyzowka i silnik po zejsciu w wolne obroty szybko zgasl. W czym moze byc problem ?
Ostatnio mam problem z silnikiem , mianowicie po zejsciu z wysokich obrotow gasnie . Jak trzymam go na wolnych wcisne gaz prawie do konca to po puszczeniu pedalu gazu calkowicie gasnie. Ostatnio tez mialem tak na miescie gdy hamowalem przed krzyzowka i silnik po zejsciu w wolne obroty szybko zgasl. W czym moze byc problem ?
witam możne odgrzeję starego kotleta ale moje audi B3 2.0E [3A] +LPG ma czasem takie "kaprysy" mianowicie odpala zawsze ładnie ale jadę spokojnie i jak wcisnę sprzęgło to obroty spadają do zera, czyli gaśnie i na gazie i na benzynie, stanie się tak kilka razy, później złapie na chwilkę obroty 1200-1500 i spadną do normalnego poziomu i jest OK, przez dzień, dwa czasem dłużej (ja odbieram to tak jakby "coś" czasem nie łączyło) moje pytanie co to może być :?: i jakie mogą być koszty naprawy tego,
z góry dzięki
z góry dzięki
Witam!
Ja też mam z tym problem!
Ale kolego najpierw sprawdź czy wszystkie przewody od filtra powietrza i silniczka krokowego są podłączone bo ja miałem jeden odłączony i brał lewe powietrze i gasł. Potem sprawdź SONDE bo ja miałem kabelki rozłączone i też gasła.
Ale teraz od czasu do czasu tez nieraz zgaśnie!!!
Kolego pisz o postępach!!!!
Ale kolego najpierw sprawdź czy wszystkie przewody od filtra powietrza i silniczka krokowego są podłączone bo ja miałem jeden odłączony i brał lewe powietrze i gasł. Potem sprawdź SONDE bo ja miałem kabelki rozłączone i też gasła.
Uszczelniony dolot powietrza -nowa uzywana guma przeplywomierza oraz wyprostowany talerz przeplywomierza - zadnych problemwop z wolnymi obrotami wiecejkriss1988 pisze:Witam!