Fotki mojej gabloty na obecnych felgach z oponami

Dodam jeszcze że zimówki mam 195/65/15 to jaki odpowiednik 16"" moge wcisnąć jeśli chodzi o profil

a moje oko przyciagnely te oponki Nankang NS 2 215/40 R16 86 W XL
  a moje oko przyciagnely te oponki Nankang NS 2 215/40 R16 86 W XL i nie wiem czy to ma sens zakladac wezsza opone na tak szeroka felge
  i nie wiem czy to ma sens zakladac wezsza opone na tak szeroka felge 
Ludzie chwalą sobie te opony. Ale są twarde, index nośności mają dobry, bo to wersja XLno name pisze:i podlacze sie do tematu bo jak napisalem wyzej chce kupic oponki 215/40/16 z rantem ochronnyma moje oko przyciagnely te oponki Nankang NS 2 215/40 R16 86 W XL
i czy to dobry wybor ??

Zależy jakie masz umiejętności parkowania. Jeśli nie potrafisz parkować na kopertę i zawsze dojeżdżasz przodem pod niewielkim kątem najeżdżając na krawężnik to często będziesz rypał ranty felgno name pisze:dodam ze auto jest w codziennym uzytkowaniui nie wiem czy to ma sens zakladac wezsza opone na tak szeroka felge

jak chcesz zeby rant ochronny opony spelnial swoja role to na 9 cali zaloz 235, albo 240... tylko licz sie z tym ze opona moze byc na tyle szeroka ze bedzie Ci cos tam tarlo, tym bardziej ze masz ochote na profil powyzej 40no name pisze:i podlacze sie do tematu bo jak napisalem wyzej chce kupic oponki 215/40/16 z rantem ochronnym
 ja w poprzednim sezonie latalem na 225/50/16 i bylo nawet ok tylko ze troche baloniasto
  ja w poprzednim sezonie latalem na 225/50/16 i bylo nawet ok tylko ze troche baloniasto   bo te Nankang NS 2 215/40 R16 86 W XL mozna wyrawac za nie cale 200zl bo slyszalem ze taki rozmiar jest najlepszy na ta felge
  bo te Nankang NS 2 215/40 R16 86 W XL mozna wyrawac za nie cale 200zl bo slyszalem ze taki rozmiar jest najlepszy na ta felge

wiec nie bede mial z tym najmniejszego problemu
 wiec nie bede mial z tym najmniejszego problemu