Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 2.0 16V] pasek rozrządu i wał korbowy. Silnik padł :(

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
damian_23_23_
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damian_23_23_ » 01 mar 2010, 18:36

tłoki są wyczyszczone i wyglądają prawie jak nowe. Nie widac uszkodzeń i chodzą bez zadnego problemu. Zaworów uszkodzonych jest 8 i w małym stopniu ale i tak trzeba wszystkie robić.

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 01 mar 2010, 20:56

Zrob regeneracje glowicy; zawory, prowadnice, uszczelniacze, szklanki jesli zachodzi taka potrzeba, zloz na nowych uszczelkach ladnie i smigaj <ok>
Jesli zawory nie sa powypalane to nie musisz wymieniac tych ktore sie nie skrzywily, dotarcie gniazd wystarczy.
PS- tak z ciekawosci, zgielo wszystkie z jednej strony? Jesli tak to wydechowe czy ssace?

damian_23_23_
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damian_23_23_ » 02 mar 2010, 10:10

zawory pogiete są tylko jak patrzysz od chłodnicy pierwsze dwa i ostatnie dwa ssące ale nieszczelnosci są we wszystkich a tak nie powinno być!
zapomniałem dodać, że komora spalania wygląda znakomicie tzn. spalanie w komorze było znakomicie nalot na zaworach wydechowych jest taki jaki powinien byc.
tylko ta awaria :cry:

odebrałem dzisiaj głowice po remoncie. Jutro zabieram sie do pracy i napisze jakie efekty.jak narazie koszty jakie poniosłem to;
- pasek rozrządu - 60zł
- naprawa głowicy - 350 zł
- uszczelka pod głowice - 95zł cdn.

[ Dodano: 2010-03-08, 16:22 ]
witam wszystkich. ku mojej uciesze silnik poskładany, wyczyszczony i co najwazniejsze odpalony. Kosztowało mnie to troche pieniążka a jeszcze wiecej nerwów ale wszystko wyszło na plus i ciesze sie ze znowu moge jezdzic moją audiczką.
całkowity koszt to 570zł ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl