[b3 2.0 16V] pasek rozrządu i wał korbowy. Silnik padł :(
-
- Forum Audi 80
Zrob regeneracje glowicy; zawory, prowadnice, uszczelniacze, szklanki jesli zachodzi taka potrzeba, zloz na nowych uszczelkach ladnie i smigaj <ok>
Jesli zawory nie sa powypalane to nie musisz wymieniac tych ktore sie nie skrzywily, dotarcie gniazd wystarczy.
PS- tak z ciekawosci, zgielo wszystkie z jednej strony? Jesli tak to wydechowe czy ssace?
Jesli zawory nie sa powypalane to nie musisz wymieniac tych ktore sie nie skrzywily, dotarcie gniazd wystarczy.
PS- tak z ciekawosci, zgielo wszystkie z jednej strony? Jesli tak to wydechowe czy ssace?
-
- Forum Audi 80
zawory pogiete są tylko jak patrzysz od chłodnicy pierwsze dwa i ostatnie dwa ssące ale nieszczelnosci są we wszystkich a tak nie powinno być!
zapomniałem dodać, że komora spalania wygląda znakomicie tzn. spalanie w komorze było znakomicie nalot na zaworach wydechowych jest taki jaki powinien byc.
tylko ta awaria :cry:
odebrałem dzisiaj głowice po remoncie. Jutro zabieram sie do pracy i napisze jakie efekty.jak narazie koszty jakie poniosłem to;
- pasek rozrządu - 60zł
- naprawa głowicy - 350 zł
- uszczelka pod głowice - 95zł cdn.
[ Dodano: 2010-03-08, 16:22 ]
witam wszystkich. ku mojej uciesze silnik poskładany, wyczyszczony i co najwazniejsze odpalony. Kosztowało mnie to troche pieniążka a jeszcze wiecej nerwów ale wszystko wyszło na plus i ciesze sie ze znowu moge jezdzic moją audiczką.
całkowity koszt to 570zł
zapomniałem dodać, że komora spalania wygląda znakomicie tzn. spalanie w komorze było znakomicie nalot na zaworach wydechowych jest taki jaki powinien byc.
tylko ta awaria :cry:
odebrałem dzisiaj głowice po remoncie. Jutro zabieram sie do pracy i napisze jakie efekty.jak narazie koszty jakie poniosłem to;
- pasek rozrządu - 60zł
- naprawa głowicy - 350 zł
- uszczelka pod głowice - 95zł cdn.
[ Dodano: 2010-03-08, 16:22 ]
witam wszystkich. ku mojej uciesze silnik poskładany, wyczyszczony i co najwazniejsze odpalony. Kosztowało mnie to troche pieniążka a jeszcze wiecej nerwów ale wszystko wyszło na plus i ciesze sie ze znowu moge jezdzic moją audiczką.
całkowity koszt to 570zł