Witam posiadam audi 80 B3 z silnikiem JN mam pytanie czy idzie go w prosty sposób przerobić na DZ bo jest duży przyrost mocy a baza silnika jest chyba ta sama a różnica chyba tylko w dozowaniu benzyny tak mi się wydaje.Z góry dziękuję za pomoc i proszę o pomysły jak łatwo zwiększyć kopytko temu silnikowi:D Katalizator przelotowy już jest:D
Na przyszłość stosuj tagi.
[b3 JN] Przeróbka na DZ
[b3 JN] Przeróbka na DZ
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 21:45 przez iciek, łącznie zmieniany 2 razy.
Przerabiałem to, nie opłacalne.
Inne zawory, wałek, kolektor wydechowy K-jet zamiast KE-jetronica itd.
Samego JN też ciężko jest dobrze zrobić, daj sobie wkładkę filtra wywal kata daj środkowy tłumik przelotowy, wiecej jest już nie opłacalne. Znaleźć DZ w dobrym stanie jest bardzo ciężko, a kopa rzeczywiscie ma, idzie równo z 2,0B3, bo 2,0 B4 nawet startu nie ma, szkoda że fabrycznie ich nie montowali zamiast JN albo PM
Inne zawory, wałek, kolektor wydechowy K-jet zamiast KE-jetronica itd.
Samego JN też ciężko jest dobrze zrobić, daj sobie wkładkę filtra wywal kata daj środkowy tłumik przelotowy, wiecej jest już nie opłacalne. Znaleźć DZ w dobrym stanie jest bardzo ciężko, a kopa rzeczywiscie ma, idzie równo z 2,0B3, bo 2,0 B4 nawet startu nie ma, szkoda że fabrycznie ich nie montowali zamiast JN albo PM
Znaleźć ogólnie dz czy pv to jest wyczyn a w dobrym stanie to jak szukanie igły........GerB3 pisze:. Znaleźć DZ w dobrym stanie jest bardzo ciężko, a kopa rzeczywiscie ma, idzie równo z 2,0B3, bo 2,0 B4 nawet startu nie ma, szkoda że fabrycznie ich nie montowali zamiast JN albo PM
Kopa ma bo tj prawie to samo różnica jest w 2-3KM i jak się nie mylę systemie zasilania