Ta i jeszcze dobrze po obrotach mu dać żeby szybciej się nagrzał... <haha>ST38 pisze:odpalamy i po chwili jedziemy, coby nagrzac silnik jak najszybciej
Spuść z tonu kolego :!:
Ja też mało nie spadłem z krzesła jak to przeczytałem ,gdzieś ty chłopie takich rewelacji się naczytał?Daj sobie na wstrzymanie i przestań głosić takie herezje bo jeszcze ci ktoś uwierzy i zajeżdzi przed czasem auto po pierwszej zimieST38 pisze:...i akurat wtedy najbardziej sie zuzywa... smiech na sali z takim mysleniem - odpalamy i po chwili jedziemy, coby nagrzac silnik jak najszybciej-taka moja rada. TDI na obrotach jałowych ma tak wycliwiona sprawność, że wieki sie nagrzewa i zamiast mu pomoc to mu szkodzimy. To nie syrenka 105L i nie selektol special i nie czasy kiedy sie kocykiem przykrywało auta a jak deszczyk padał to autko w garazu a sami pod parasolka zap...smy.Niki20 pisze:Górna półka. Mój przy -25*C tak koło 3min stoi i się smaruje. <ok>mysza134 pisze:olej wlewam valvoline 10w40 maxlife rano pali od starzała
Chyba by mi serce pękło gdybym mojego zgreda w takiej temperaturze od razu po odpaleniu przegonił na trasie, a później zgred pożegnałby się ze swoim... i tutaj nie chodzi o sprawność, tylko żeby olej wszedł tam gdzie trzeba, a nie się nagrzał kolego. Silniki TDI mają to do siebie, że każda szczelina i tłok wymierzone są co do milimetra, są to bardzo dokładne silniki. Toteż olej musi być wszędzie tam gdzie być powinien, żeby się nic nie spiłowało i nie powstały wyrwy które zniszczą cały silnik. Także wujek dobra rada radzi - Kup se Pan benzyniaka.ST38 pisze:...i akurat wtedy najbardziej sie zuzywa... smiech na sali z takim mysleniem - odpalamy i po chwili jedziemy, coby nagrzac silnik jak najszybciej-taka moja rada. TDI na obrotach jałowych ma tak wycliwiona sprawność, że wieki sie nagrzewa i zamiast mu pomoc to mu szkodzimy. To nie syrenka 105L i nie selektol special i nie czasy kiedy sie kocykiem przykrywało auta a jak deszczyk padał to autko w garazu a sami pod parasolka zap...smy.Niki20 pisze:Górna półka. Mój przy -25*C tak koło 3min stoi i się smaruje. <ok>mysza134 pisze:olej wlewam valvoline 10w40 maxlife rano pali od starzała