[80 B4] nakładki na progi.
[80 B4] nakładki na progi.
Witam. Czy moglibyście mi polecić jakieś fajne nakładki na progi [AUDI B4 sedan]. Jestem zmuszony założyć takie nakładki gdyż od strony pasażera mam zagięty próg. Chyba że poradzicie mi jak mógłbym wyciągnąć takie zagniecenie [jest ono znaczne]. Prosze o wasze sugestie. Jeżeli macie założone dokładki to poproszę o foto.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2007, 14:57 przez Konrad27, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Każdy porządny blacharz powinien mieć takie urządzenie do wyciągania progu od zewnątrz, polega to na dospawaniu końcówki czegoś na podobieństwo przeciw wagi (tę metodę stosuje się przy profilach zamkniętych gdzie dostęp jest mocno ograniczony), chwila roboty i próg jak nowy, w audi nie ma dostępu od wewnętrznej strony do ewentualnego wyklepania progu, każdy blacharz powinien sobie z tym poradzić. Pozdrawiam!
A nie robią dziury w progu i tak wyciągają ???Radek5V pisze:Każdy porządny blacharz powinien mieć takie urządzenie do wyciągania progu od zewnątrz, polega to na dospawaniu końcówki czegoś na podobieństwo przeciw wagi (tę metodę stosuje się przy profilach zamkniętych gdzie dostęp jest mocno ograniczony), chwila roboty i próg jak nowy, w audi nie ma dostępu od wewnętrznej strony do ewentualnego wyklepania progu, każdy blacharz powinien sobie z tym poradzić. Pozdrawiam!
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Dziury żadne nie powstają! końcówkę dospawuje się do progu i elegancko wychodzi na swoje miejsce, oczywiście miejsce spawu oczyszcza się fleksą, potem ewentualnie podrównać cienko szpachlą, podkład i ,,baranek" czyli elastyczna wierzchnia powłoka. Wydaje mi się że jest to lepsze rozwiązanie niż progi laminatu . Pozdrawiam!PABLO pisze:A nie robią dziury w progu i tak wyciągają ???