Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Sekwencja, szarpie na gazie.

Wszystko co związane z LPG
Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 mar 2010, 17:38

Założyć sekwencję to każdy głupi potrafi bo naprawdę nie ma w tym nic ciężkiego. Ale żeby dobrać odpowiednie podzespoły pod odpowiedni motor a później wysterować to wszystko to trzeba już się znać. Ja u siebie sekwencję zakładałem u sprawdzonego gazownika który robi to wszystko sam osobiście (a nie jak to często bywa uczniowie którzy dopiero się uczą) i nie mam z nią najmniejszego problemu. Kumpel był natomiast u jakiegoś "paprocha" którego zresztą mu odradzałem i do dzisiaj z czymś tam walczy.

Panaspirant
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Panaspirant » 09 mar 2010, 18:24

Właśnie wróciłem autem od nich. Ustawili i chodzi dużo lepiej, załozyli większe dysze i poregulowali coś tam. i chodzi w miare równo. Ale zobaczę w dłuższej eksploatacji bo po wcześniejszej rególacji samochód z każdym dniem chodził gorzej. No i jeszcze jest taki problem że nieraz przełączy się na benzyne i niechce przełączyć się na gaz.

adi74

Post autor: adi74 » 09 mar 2010, 20:49

Ja mam założoną sekwencje od roku (28.02.09) zrobiłem 20.000 i zero problemów :-)
tak jak mówi kolegaLabiel, jak ktoś to z "papra" to długo boli.

Awatar użytkownika
rsdziadek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rsdziadek » 09 mar 2010, 21:12

Panaspirant pisze:Ale wtryski na jakie najlepiej zmienić i dlaczego te są nieodpowiednie
Najlepiej Matrix HD 344, a te są nieodpowiednie bo są za wolne a Twój silnik potrzebuje szybkich wtrysków, które trzymają parametry.
Gazownicy polecają te wtryski co masz, bo w większości silników będą się sprawdzać, a tu im się trafiła osiemdziesiątka z fullgrupą i zonk...
Panaspirant pisze:...jest taki problem że nieraz przełączy się na benzyne i niechce przełączyć się na gaz.
A po ponownym uruchomieniu samochodu znowu się przełącza na gaz ?
Do gazowników, podpiąć lapka i w drogę. Jak się przełączy na benzynę to wywali błąd i będziecie wiedzieć dlaczego.

Panaspirant
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Panaspirant » 09 mar 2010, 23:01

Po ponownym uruchomieniu przełącza sie na gaz ale za jakiś czas znowu na beznzyne.
Dzieje się tak jakby się gaz kończył. To zalezy jak go naleci. Czasem na zakręcie, czasem pod góre,czasem jak sięzatrzymam albo jak normalnie jadę. Dzwoniłem do nich . Mam podjechać(chyba maja jakąś śróbką pokręcić).

Awatar użytkownika
jacekku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacekku » 10 mar 2010, 08:13

Sprawdź czy przewód od masy jest napewno dobry i czy nie jest gdzieś przetarty. Może też czujnik temperatury gazu być walnięty.

Awatar użytkownika
rsdziadek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rsdziadek » 11 mar 2010, 08:37

Panaspirant pisze:...Mam podjechać(chyba maja jakąś śróbką pokręcić).
Pewnie chcą zwiększyć ciśnienie na reduktorze. Zaproponuj im przejażdżkę z wpiętym lapkiem i sprawa się wyjaśni.
Jeśli instalacja jest na gwarancji to nie płać im nic.

Panaspirant
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Panaspirant » 12 mar 2010, 09:17

Czujnik temperatury był walnięty.Już jest ok .Przełącza się jak trzeba. Tylko. Było wszystko ustawione ze chodził prawie tak jak trzeba a tu z czasem wszystko zaczyna wracać do normy. Juz co jakis czas znowu zaczyna szarpać i dziwnie sięzachowywać. Tak jak by się coś rozregulowywało.

Awatar użytkownika
radekmc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: radekmc » 12 mar 2010, 09:48

wymień wtryski bo one się kompletnie nie nadają do tego silnika
męcz ich do skutku bo szkoda silnika :-/

zakochany11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakochany11 » 15 mar 2010, 22:49

miałem identyczny problem zdecydowałem się na demontaż instalacji i założenie od nowa u innego fachowca teraz nie ma różnicy między pb a gazem jak nie dadzą rady usunąć usterki to niech zabierają instalke jeżeli jest na gwarancji . 2 razu wymieniali sterownik MIAŁEM te same problemy ,pół roku męczarni i dopiero spokój po demontażu ,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl