[B4 2.0 ABK] Sekwencja, szarpie na gazie.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Założyć sekwencję to każdy głupi potrafi bo naprawdę nie ma w tym nic ciężkiego. Ale żeby dobrać odpowiednie podzespoły pod odpowiedni motor a później wysterować to wszystko to trzeba już się znać. Ja u siebie sekwencję zakładałem u sprawdzonego gazownika który robi to wszystko sam osobiście (a nie jak to często bywa uczniowie którzy dopiero się uczą) i nie mam z nią najmniejszego problemu. Kumpel był natomiast u jakiegoś "paprocha" którego zresztą mu odradzałem i do dzisiaj z czymś tam walczy.
-
- Forum Audi 80
Właśnie wróciłem autem od nich. Ustawili i chodzi dużo lepiej, załozyli większe dysze i poregulowali coś tam. i chodzi w miare równo. Ale zobaczę w dłuższej eksploatacji bo po wcześniejszej rególacji samochód z każdym dniem chodził gorzej. No i jeszcze jest taki problem że nieraz przełączy się na benzyne i niechce przełączyć się na gaz.
Najlepiej Matrix HD 344, a te są nieodpowiednie bo są za wolne a Twój silnik potrzebuje szybkich wtrysków, które trzymają parametry.Panaspirant pisze:Ale wtryski na jakie najlepiej zmienić i dlaczego te są nieodpowiednie
Gazownicy polecają te wtryski co masz, bo w większości silników będą się sprawdzać, a tu im się trafiła osiemdziesiątka z fullgrupą i zonk...
A po ponownym uruchomieniu samochodu znowu się przełącza na gaz ?Panaspirant pisze:...jest taki problem że nieraz przełączy się na benzyne i niechce przełączyć się na gaz.
Do gazowników, podpiąć lapka i w drogę. Jak się przełączy na benzynę to wywali błąd i będziecie wiedzieć dlaczego.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
miałem identyczny problem zdecydowałem się na demontaż instalacji i założenie od nowa u innego fachowca teraz nie ma różnicy między pb a gazem jak nie dadzą rady usunąć usterki to niech zabierają instalke jeżeli jest na gwarancji . 2 razu wymieniali sterownik MIAŁEM te same problemy ,pół roku męczarni i dopiero spokój po demontażu ,