[ABK] Przywitanie zimu po byku
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
jak ogladam te wasze sedany b4 to mi sie coraz bardziej podobaja ;] moze jako drugie auto kupie sobie wlasnie taka sztuke ;p mimo wszystko Twoja gleba robi niesamowita robote no i felga... to chyba jedna z nie wielu bez rantu, ktora mi sie strasznie podoba na b4 ;] wpadlbys kiedys na 3stawy w czwartek ;p
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Silnik: 2.0 6A
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Dziś mi się nudziło i wymieniłem pare dupereli w aucie.
Troche ciekło z pod koćca więc weszedł nowy krociec. W sumie tylko uszczelka była stara ale kupiłem cały krociec bo podobno lubią pękać z nienacka podczas wymiany uszczelki. Przy okazji wypłukałem układ chłodzenia. Wyczyściłem węże i pojemnik wyrównawczy z osadów. Wymieniłem płyn i dałem nowy korek zbiornika wyrównawczego.
Zakupiłem też gałki i tulejki Lemforda więc w poniedziałek będzie wymiana. Zamówiłem również amorki -60 ale zastanawiam się czy 214 za sztukę to nie lekka przesada.
Ile radości daje robienie takich drobnostek przy aucie :lol:
Naszło mnie takie coś po wizycie klientów chcących kupić auto. Skoro ktoś chce dać 9 tyśięcy za auto w którym jest kilka rzeczy do wymiany to chyba jest wart więcej niż mi się wydaje.
Troche ciekło z pod koćca więc weszedł nowy krociec. W sumie tylko uszczelka była stara ale kupiłem cały krociec bo podobno lubią pękać z nienacka podczas wymiany uszczelki. Przy okazji wypłukałem układ chłodzenia. Wyczyściłem węże i pojemnik wyrównawczy z osadów. Wymieniłem płyn i dałem nowy korek zbiornika wyrównawczego.
Zakupiłem też gałki i tulejki Lemforda więc w poniedziałek będzie wymiana. Zamówiłem również amorki -60 ale zastanawiam się czy 214 za sztukę to nie lekka przesada.
Ile radości daje robienie takich drobnostek przy aucie :lol:
Naszło mnie takie coś po wizycie klientów chcących kupić auto. Skoro ktoś chce dać 9 tyśięcy za auto w którym jest kilka rzeczy do wymiany to chyba jest wart więcej niż mi się wydaje.
-
- Audi 80 Klub
Dziś wymieniłem płyn hamulcowy.
Podjechałem na OSKP żeby sprawdzić stan amorków i zawieszenia. Amorki są w stanie b.dobrym ponieważ dały wynik 83% skuteczności, Nakupiłem gałki i tuleje a tu wyszło że wszystko jest w dobrym stanie tylko muszę wymienić tylnie tuleje bo to one daja dziwne wrażenia podczas jazdy.
Podjechałem na OSKP żeby sprawdzić stan amorków i zawieszenia. Amorki są w stanie b.dobrym ponieważ dały wynik 83% skuteczności, Nakupiłem gałki i tuleje a tu wyszło że wszystko jest w dobrym stanie tylko muszę wymienić tylnie tuleje bo to one daja dziwne wrażenia podczas jazdy.
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Kilka dni temu stosując zasadę tylko kiepszczak patrzy w lusterka wsteczne postanowiłem wykonać popisowy manewr cofania pod sklepem.
Efekt: znak jest twardczy od zderzaka i od błotnika.
Kosztem 250 zł nabyłem tylni zderzak w kolorze.
Z racji że błotnik przedni zarobił juz ponad 4tyś postanowiłem go zmienić na ori w kolorze.
Ciekawe czy podejdzie kolor? Jak coś to zawsze można wrócić do pogiętego.
Efekt: znak jest twardczy od zderzaka i od błotnika.
Kosztem 250 zł nabyłem tylni zderzak w kolorze.
Z racji że błotnik przedni zarobił juz ponad 4tyś postanowiłem go zmienić na ori w kolorze.
Ciekawe czy podejdzie kolor? Jak coś to zawsze można wrócić do pogiętego.