[b4ABT] tylna szyba nie pasuje
[b4ABT] tylna szyba nie pasuje
Witam,pojawił mi się problem.Jakiś czas temu spadająca dachówka wybiła mi tylną szybę.Z trudem,ale załatwiłem sobie szybę no i przy montażu w zakładzie pojawił się problem.Otóż szybka jest około 2 centymetry za wysoka i w dolnych rogach promień jest za duży.Dodam że autko mam z 1991 roku ,a szybkę z 1993 roku.Ta sama buda w obu rocznikach a szyba nie pasuje.Moje pytanie brzmi więc:Jaka szyba będzie odpowiednia?może od b3?Czy była jakaś różnica w b4 pomiędzy rocznikami 1991 ,a 1993?Proszę o pomoc w tej sprawie...
witam chandluje troche czesciami i ostatnio tez mialem taki problem .....sprzedalem klijentowi tylna szybe od b3 przymierzalem ja do swoje 90 b3 ....myslalem ze jest taka sama jak w b4 bo do b4 z 93r on potrzebowal ...... przyjechal ja wymienic pomierzylismy metrem znalazlem odpowiednia od b4 i wlasnie sie roznila wkleje foto po poludniu tej od b3 i od b4 czym sie roznia ..pozdrawiam
[ Dodano: 2010-03-13, 13:08 ]
ok mam tu jest foto nr1 pierwsza szyba to b4 ta druga wyzsza to b3 ....... ...........................a tutaj porownanie pierwsza szyba od audi 100 93r druga 80 b4 trzecia 80 b3 .......jak widac z audi 100 jest o wiele szersza i nizsza ......
[ Dodano: 2010-03-13, 13:08 ]
ok mam tu jest foto nr1 pierwsza szyba to b4 ta druga wyzsza to b3 ....... ...........................a tutaj porownanie pierwsza szyba od audi 100 93r druga 80 b4 trzecia 80 b3 .......jak widac z audi 100 jest o wiele szersza i nizsza ......
[b4 ABT]
Dzięki ,ale temat sie wyjaśnił.Niepotrzebnie zaufałem mechanikowi,który jak sie okazało jest durniem i wziąłem sprawe w swoje ręce.Okazało się że szybka pasuje,tylko kwestia cierpliwości,ale cóż.Nauczka na przyszłość,że najpierw trzeba samemu podejście do auta zrobić,a później szukać dalej.Pozdro ...
Mój ojciec ma auto-szyby i jak dobrze pamiętam to własnie b3 miało nieco wyższe . Zobacz rok produkcji na szybie i przez kogo tworzona.
Albo to jest Chińska szyba. Jak sama nazwa chińska wskazuje, największy szajs, do tego są nie wymiarowe. Kiedys klient kupił używaną szybę ( chińską ) i gdy przyłożyliśmy ją do przymiarki to była za duża o jakiś centymetr nie było miejsca na ramkę.
Albo to jest Chińska szyba. Jak sama nazwa chińska wskazuje, największy szajs, do tego są nie wymiarowe. Kiedys klient kupił używaną szybę ( chińską ) i gdy przyłożyliśmy ją do przymiarki to była za duża o jakiś centymetr nie było miejsca na ramkę.