[ALL] Polerka Felg.
kyjo, prawie moze byc tylko jeszcze te wzery przy samym lakierze pod wentlem i tak na godzinie drugie jak bys wyszlifował to by nie bylo zle , czy to troszke bezbarwnego pozostawało :?: . Kup ten zestaw wez filc i paste ta zdzierna i dotrzyj dobrze ta plaszczyzne ktora jest wywinieta od frontu w strone opony, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.
Generalnie musze powiedziec ze jak na Automax to sie postarałes <ok> 8-)
Generalnie musze powiedziec ze jak na Automax to sie postarałes <ok> 8-)
Słonik, wiem o które Ci chodzi tylko włąsnie tę płaszczyzne jest ciężko wypolerować zobacze jak paczka do mnie dojdzie co to bedzie wtedy
tamte wżery to pozostalości po jakimślakierze zobacze co sie da z tym zrobić.
Drugą fele zrobie już na nowych pastach to zobacze jak to pójdzie. a kolejne 2 jak dorwe jakiś środek do tego ściągania lakieru. ale mysle że bezbarwny łatwiej zejdzie jak normaalny lakier np z ramion co nie?
tamte wżery to pozostalości po jakimślakierze zobacze co sie da z tym zrobić.
Drugą fele zrobie już na nowych pastach to zobacze jak to pójdzie. a kolejne 2 jak dorwe jakiś środek do tego ściągania lakieru. ale mysle że bezbarwny łatwiej zejdzie jak normaalny lakier np z ramion co nie?
Kup sobie scansol i bezbarwny sam spadnie po uzyciu :mrgreen:
He mi ta plaszczyzna od frontu zawsze najszybciej i najladniej wychodzi
Te pozostalosci po lakierez to resztki bezbarwnego, posmaruj tam troszke srodkiem do usuwania lakieru np Scansolem tylkko nie po srebrnym lakierze to zejda te resztki ladnie.
He mi ta plaszczyzna od frontu zawsze najszybciej i najladniej wychodzi
Te pozostalosci po lakierez to resztki bezbarwnego, posmaruj tam troszke srodkiem do usuwania lakieru np Scansolem tylkko nie po srebrnym lakierze to zejda te resztki ladnie.
-
- Forum Audi 80
witam ponownie
z góry przepraszam, ze nieprzeczytaniem całych 48 stron :p ale to chyba mija się z celem.
mam pytanie. czy z felgami, które prezentuje na zdjęciu jest możliwość poprawienia ich stanu za pomocą własnych domowych technologii ?:)))))
wiem, ze można je oddać do regeneracji, ale lubię się bawić takimi rzeczami dla odprężenia :p
pozdrawiam
z góry przepraszam, ze nieprzeczytaniem całych 48 stron :p ale to chyba mija się z celem.
mam pytanie. czy z felgami, które prezentuje na zdjęciu jest możliwość poprawienia ich stanu za pomocą własnych domowych technologii ?:)))))
wiem, ze można je oddać do regeneracji, ale lubię się bawić takimi rzeczami dla odprężenia :p
pozdrawiam
Oczywiscie ze mozna.
Najpierw usuniecie zadziorow o kraweznik przy oponie, oczywiscie po jej zdjeciu.
Pilnika nie polecam bo narobisz sobie roboty i nierownosci tylko. Pamietaj ze musisz zebrac dookola rowno tak zeby nie bylo dolkow na obwodzie.
Potem usuwasz lakier i polerka rantów.
Chyba podobny wzor :mrgreen:
Najpierw usuniecie zadziorow o kraweznik przy oponie, oczywiscie po jej zdjeciu.
Pilnika nie polecam bo narobisz sobie roboty i nierownosci tylko. Pamietaj ze musisz zebrac dookola rowno tak zeby nie bylo dolkow na obwodzie.
Potem usuwasz lakier i polerka rantów.
Chyba podobny wzor :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
Słonik, o ja cie..... tak można zrobić w domu? masakra.... gdyby mi się tak udało to możne nawet i te felgi by mi się spodobały ))
czyli tak,
1. ściągam oponę
2. usuwam ten silikonowoplastikowy cosik co leży na rancie np. pilnikiem do paznokci (bo on takim plastrami odchodzi)
3. kupuje papiery ścierne i tak jak leci na stronie pierwszej
tak ?:))
korzystając to od razu zapytam. gdzie takie papiery można kupić i po ile są ?:P ile kosztuje regeneracja felgi do takiej jakości jak pokazałeś na zdjęciu?:)
czyli tak,
1. ściągam oponę
2. usuwam ten silikonowoplastikowy cosik co leży na rancie np. pilnikiem do paznokci (bo on takim plastrami odchodzi)
3. kupuje papiery ścierne i tak jak leci na stronie pierwszej
tak ?:))
korzystając to od razu zapytam. gdzie takie papiery można kupić i po ile są ?:P ile kosztuje regeneracja felgi do takiej jakości jak pokazałeś na zdjęciu?:)
Tak.karmelitto pisze:1. ściągam oponę
Lakier bezbarwny. ŻADNYM pilnikiem, porysujesz rant i narobisz sobie pracy :!: Kupujesz srodek do usuwania lakieru bebarwnego np "Scansol" smarujesz ostrozne tak zeby nie posmarowac lakieru na rantach, najlepiej wczesniej okleic tasma malarska.karmelitto pisze:2. usuwam ten silikonowoplastikowy cosik co leży na rancie np. pilnikiem do paznokci (bo on takim plastrami odchodzi)
Jak sa poscierane o krawezniki przy oponie to musisz to jakos stoczyc dookola rono na gładko.
Potem papiery po kolei jak leci na stronie pierwszej. Kupisz w sklepie z lakierami samochodowymi, kosztuja ~1,5zl za arkusz.
250-350zl zalezy jaki rozmiar felgi, model, w jakim stanie i co trzeba zrobic. mowie tylko o rantach bez malowania ramion, na zdjeciu powyzej ramiona sa w oryginalny lakierez, nic nie było malowane.karmelitto pisze:ile kosztuje regeneracja felgi do takiej jakości jak pokazałeś na zdjęciu?:)
-
- Forum Audi 80