Według mnie cena kosmos jak za coś takiego.ziemor pisze:Odgrzewam
http://www.allegro.pl/item957048309_swi ... owosc.html
To już naprawdę coś - hella z "homogenizacją" ups homologacją
Można kupić 8-mio diodowe a to już jest coś
[All]Światła dzienne LED, homologacje i opinie
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
w zyciu nie dalbym sobie zamienić normalnych halogenów za taki agro i pseudo tuning. takie ledy sa montowane w astrach jedynkach, calibrach itp. chociaż często tez widzę w A4 i wyglada to paskudnie. halogen to halogen. ma pomoc ci w jeździe. a takie coś.... nawet ladnne nie jest. a jak juz ktos chce to zapraszam od razu do zakupu rury wydechowej z diodami )
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
idzie wiosna i też się zastanawiam co kupić i gdzie zamontować ?
może w kratki? powycinać na wymiar tylko czy zaraz komuś się nie spodobają :->
miał ktoś do czynienia z http://allegro.pl/item950477178_swiatla ... at_rl.html
a może to http://allegro.pl/item957639363_lampa_j ... aniej.html
może w kratki? powycinać na wymiar tylko czy zaraz komuś się nie spodobają :->
miał ktoś do czynienia z http://allegro.pl/item950477178_swiatla ... at_rl.html
a może to http://allegro.pl/item957639363_lampa_j ... aniej.html
Mi tam nie podobają się żadne światełka tego typu ani te dzienne ani halogeny.Oczywiście mam na myśli te starsze modele aut które nie zostały fabrycznie wyposażone w tego typu światła,a mimo tego ich właściciele na siłę je kupują,dokładają i montują gdzie się da.No sorry ale dla mnie to kupa straszna.Nie wiem jak można tak oszpecić auto którym się jeździ. .No ale gusta są różne więc każdy robi to co lubi i to co mu się podoba.W przeciwnym wypadku świat byłby nudny.Wracając do tematu kiedyś u kolegi w warsztacie był właśnie klient który mówił że policja zabrała mu dowód za tego typu światła- Ledy zamontowane w zderzaku w samochodzie Opel Astra.Policjant zabranie dowodu tłumaczył tym że lampy nie posiadają odpowiedniej homologacji,mimo tego że sprzedający o niej ponoć zapewniał z tego co mówił ten właściciel.Nie wiem jakie to były lampy bo auta nie widziałem.
-
- Forum Audi 80
radekmc, oj to żeś teraz dał czadu ) bo faktycznie - włączone lampy to jednak straszna strata żarówki i akumulatora )
mam w robocie takiego nielubianego kolegę, który nie używa świateł mijania, nie odpala wycieraczek i woli jeździć w szaliku, niż włączyć ogrzewanie. o radiu już nie wspomnę. powodzenia w takim toku myślenie )
Labiel, problem w tym, że facet zarobi nawet i 200zł za tak na prawdę sprzedane gówienko już bym osobiście wolał za tą cenę kupić AutoChecka czy odłożyć na ori soczki.
Mam kumpla, który na allegro sprzedaje podobne lampy ledowe + angeleye do każdego rodzaju samochodu. Gadam z nim na temat tych ledów i mówi, że owszem są spoko, tylko że w niemczech kupuje sie takie za 5 euro, a w polsce sprzedaje się po 200zł już nie mówiac o legalności. To nie są takie ledy jak ma A4, A5, A8 czy R8. pomyślmy dwa razy zanim wywalimy kasę.
... i zaloże się, że 99% ludzi, którzy to montują wyczepią swoje halogeny, które na prawdę polepszają widoczność
ale to moje zdanie jak ktoś zrobi to niech cyknie foto
mam w robocie takiego nielubianego kolegę, który nie używa świateł mijania, nie odpala wycieraczek i woli jeździć w szaliku, niż włączyć ogrzewanie. o radiu już nie wspomnę. powodzenia w takim toku myślenie )
Labiel, problem w tym, że facet zarobi nawet i 200zł za tak na prawdę sprzedane gówienko już bym osobiście wolał za tą cenę kupić AutoChecka czy odłożyć na ori soczki.
Mam kumpla, który na allegro sprzedaje podobne lampy ledowe + angeleye do każdego rodzaju samochodu. Gadam z nim na temat tych ledów i mówi, że owszem są spoko, tylko że w niemczech kupuje sie takie za 5 euro, a w polsce sprzedaje się po 200zł już nie mówiac o legalności. To nie są takie ledy jak ma A4, A5, A8 czy R8. pomyślmy dwa razy zanim wywalimy kasę.
... i zaloże się, że 99% ludzi, którzy to montują wyczepią swoje halogeny, które na prawdę polepszają widoczność
ale to moje zdanie jak ktoś zrobi to niech cyknie foto
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego, ja chciałem tylko zaznaczyć że halogeny służą do jazdy w mgle i tylko i wyłącznie wtedy. I wkurzają mnie tacy ludzie którzy używają ich jak zwykłych świateł do jazdy - one przecież walą po oczach innych uczestników ruchu. Tu natomiast jest mowa o światłach do jazdy dziennej które mają całkiem inne zastosowanie i w żaden sposób nie można ich porównywać do halogenów. A to czy to komuś się podoba czy też nie to już kwestia gustu, w to nie wnikam.... i zaloże się, że 99% ludzi, którzy to montują wyczepią swoje halogeny, które na prawdę polepszają widoczność
kolega Labiel nie przesadza , jest to bardzo wkurzające jak z przeciwka jedzie kierowca na halogenach przy dobrej widoczności , bo on jest panem szos i musi mieć dobrą widoczność , a to że oślepia jadących z przeciwka to nie jego problem , przecież on dobrze widzi a reszta się nie liczy - za coś takiego misie sypią mandaty i dobrze robią .