Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All]Światła dzienne LED, homologacje i opinie

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 13 mar 2010, 18:49

ziemor pisze:Odgrzewam
http://www.allegro.pl/item957048309_swi ... owosc.html
To już naprawdę coś - hella z "homogenizacją" ups homologacją
Można kupić 8-mio diodowe a to już jest coś
Według mnie cena kosmos jak za coś takiego.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 13 mar 2010, 18:58

Moim zdaniem można kupić już jakiś zestaw z homologacją za 200zł i też będzie dobry, no na pewno nie tak jak ziemor'a ale też spełni swoją funkcję

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 13 mar 2010, 21:28

Kolego za 180 z przesyłką kupiłem światła dzienne 24 diodowe z homologacją RL swoją funkcję spełniają ale nie wyglądaję tak bajerancko , trudno się mówi .

Awatar użytkownika
matt1988
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: matt1988 » 13 mar 2010, 22:08

marko pisze:Kolego za 180 z przesyłką kupiłem światła dzienne 24 diodowe z homologacją RL swoją funkcję spełniają ale nie wyglądaję tak bajerancko , trudno się mówi .
Kolego możesz zrobić fotki planuję takie kupić

karmelitto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karmelitto » 14 mar 2010, 07:39

w zyciu nie dalbym sobie zamienić normalnych halogenów za taki agro i pseudo tuning. takie ledy sa montowane w astrach jedynkach, calibrach itp. chociaż często tez widzę w A4 i wyglada to paskudnie. halogen to halogen. ma pomoc ci w jeździe. a takie coś.... nawet ladnne nie jest. a jak juz ktos chce to zapraszam od razu do zakupu rury wydechowej z diodami :))

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 14 mar 2010, 10:38

karmelitto, nie ekscytuj się tak. <ok> Rozmowa nie tyczy się halogenów tylko świateł do jazdy dziennej. Są to dwie różne rzeczy.

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 14 mar 2010, 11:04

U mnie po mieście jeździ właśnie taka B4 z paskami ledowymi w miejscach halogenów i jak na mój gust nie wygląda to zbyt ciekawie.

Awatar użytkownika
radekmc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: radekmc » 14 mar 2010, 11:08

idzie wiosna i też się zastanawiam co kupić i gdzie zamontować ?
może w kratki? powycinać na wymiar tylko czy zaraz komuś się nie spodobają :->

miał ktoś do czynienia z http://allegro.pl/item950477178_swiatla ... at_rl.html

a może to :-P http://allegro.pl/item957639363_lampa_j ... aniej.html

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 14 mar 2010, 11:24

Mi tam nie podobają się żadne światełka tego typu ani te dzienne ani halogeny.Oczywiście mam na myśli te starsze modele aut które nie zostały fabrycznie wyposażone w tego typu światła,a mimo tego ich właściciele na siłę je kupują,dokładają i montują gdzie się da.No sorry ale dla mnie to kupa straszna.Nie wiem jak można tak oszpecić auto którym się jeździ. :-/ .No ale gusta są różne więc każdy robi to co lubi i to co mu się podoba.W przeciwnym wypadku świat byłby nudny.Wracając do tematu kiedyś u kolegi w warsztacie był właśnie klient który mówił że policja zabrała mu dowód za tego typu światła- Ledy zamontowane w zderzaku w samochodzie Opel Astra.Policjant zabranie dowodu tłumaczył tym że lampy nie posiadają odpowiedniej homologacji,mimo tego że sprzedający o niej ponoć zapewniał z tego co mówił ten właściciel.Nie wiem jakie to były lampy bo auta nie widziałem.

Awatar użytkownika
radekmc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: radekmc » 14 mar 2010, 12:59

gusta jak gusta ale codziennie dojeżdżać do roboty 2 godziny i stać w korkach bez sensu palić tyle świateł
musi być homologacja E, plus dodatkowo RL i policja może nas pocałować pomijając poprawny montaż

karmelitto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karmelitto » 14 mar 2010, 20:16

radekmc, oj to żeś teraz dał czadu :)) bo faktycznie - włączone lampy to jednak straszna strata żarówki i akumulatora :))

mam w robocie takiego nielubianego kolegę, który nie używa świateł mijania, nie odpala wycieraczek i woli jeździć w szaliku, niż włączyć ogrzewanie. o radiu już nie wspomnę. powodzenia w takim toku myślenie :))

Labiel, problem w tym, że facet zarobi nawet i 200zł za tak na prawdę sprzedane gówienko ;) już bym osobiście wolał za tą cenę kupić AutoChecka czy odłożyć na ori soczki.
Mam kumpla, który na allegro sprzedaje podobne lampy ledowe + angeleye do każdego rodzaju samochodu. Gadam z nim na temat tych ledów i mówi, że owszem są spoko, tylko że w niemczech kupuje sie takie za 5 euro, a w polsce sprzedaje się po 200zł już nie mówiac o legalności. To nie są takie ledy jak ma A4, A5, A8 czy R8. pomyślmy dwa razy zanim wywalimy kasę.

... i zaloże się, że 99% ludzi, którzy to montują wyczepią swoje halogeny, które na prawdę polepszają widoczność ;)

ale to moje zdanie :P jak ktoś zrobi to niech cyknie foto :)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 14 mar 2010, 20:40

... i zaloże się, że 99% ludzi, którzy to montują wyczepią swoje halogeny, które na prawdę polepszają widoczność ;)
Kolego, ja chciałem tylko zaznaczyć że halogeny służą do jazdy w mgle i tylko i wyłącznie wtedy. I wkurzają mnie tacy ludzie którzy używają ich jak zwykłych świateł do jazdy - one przecież walą po oczach innych uczestników ruchu. Tu natomiast jest mowa o światłach do jazdy dziennej które mają całkiem inne zastosowanie i w żaden sposób nie można ich porównywać do halogenów. A to czy to komuś się podoba czy też nie to już kwestia gustu, w to nie wnikam.

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 14 mar 2010, 22:05

Dokładnie jak piszesz , zastanówmy się ile czasu używa się halogenów w ciągu roku ( zgodnie z przepisami jazda we mgle ) a ile czasu używa się świateł dziennych RL . Zastanówcię się , które ze świateł korzystniej jest mieć na pokładzie własnego autka .

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 14 mar 2010, 23:27

...wlaczone mijania? ;p hehe jestem przeciwnikiem daylinow nie seryjnych ale to kwestia gustu co do halogenow to moze nie slepia tak troche przesadzasz Labiel, ale ogolnie nie lubie takich szpanerow...

marko
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: marko » 15 mar 2010, 09:10

kolega Labiel nie przesadza , jest to bardzo wkurzające jak z przeciwka jedzie kierowca na halogenach przy dobrej widoczności , bo on jest panem szos i musi mieć dobrą widoczność , a to że oślepia jadących z przeciwka to nie jego problem , przecież on dobrze widzi a reszta się nie liczy - za coś takiego misie sypią mandaty i dobrze robią .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl