[B4 ABT] Demontaż odbłyśnika
[B4 ABT] Demontaż odbłyśnika
Witam, czy ktoś z forumowiczów demontował kiedyś odbłyśnik w przedniej lampie? W mojej starej zeszła farba, czy tam to co nakładają, postanowiłem kupić zamiennik i to była kiepska decyzja, lampę bez problemu dało się zamontować, ale ustawić już nie, żarówka się dobrze nie wykłada w mocowaniu (doszedłem do tego po wizycie na stacji), a na stacji to bardziej świeciła jak anglik, chociaż nie do końca, bo światło i tak dawała jakieś rozmyte. Tak czy inaczej pieniądze wyrzucone w błoto. Zdemontowałem ją i założyłem starą. Na allegro znalażłem takie coś http://www.allegro.pl/item936391354_aud ... prawa.html Zaczepów nie ma, ale ja chciałbym przełożyć tylko odbłyśnik. Lampę zdjąć i otworzyć potrafię, nie zabierałem się tylko za demontaż odbłyśnika, a nie chcę niczego urwać. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Po zdemontowaniu klosza, w pierwszej kolejności musisz wyjąć ramkę która jest przed odbłyśnikiem. Jest ona zamocowana do obudowy za pomocą zatrzasków, odbezpieczaj je po kolei. Samo lustro zamocowane jest w trzech punktach, czyli na bolcu silniczka i śrubach regulacyjnych, więc najpierw pozbądź się silniczka, a następnie kręć regulacjami do momentu, w którym zejdzie ono z gwintów. Kręć tymi śrubami na przemian, ażeby odbłyśnik się nie kantował.