Wiem że 16tki byłby najlepsze i też tak planowałem, ale sytuacja jest taka a nie inna że po prostu nie opłaca mi się w tym momencie kupować 16tek bo:matt1988 pisze:Do A4 tylko szesnastki
- mam komplet opon 15tek w super stanie, sprzedać byłoby to ciężko a i tak pewnie dostałbym grosze
- na zapasie mam jedną oponę nówkę z 2008 (sprawdzałem ją u wulkanizatora bo nie chciało mi się wierzyć że ktoś zostawił coś tak dobrego - okazało się że jest jak najbardziej ok) - więc dokupię ewentualnie drugą i będę miał kolejną parę
- w garażu mam jeszcze jedną parę 15tek nie w jakimś super stanie ale jak najbardziej jeszcze do jazdy.
Tak więc opon 15tek mam aż nadmiar jeśli chodzi o opony letnie natomiast tylko jeden komplet stalówek na których aktualnie mam zimówki. Kupować kolejny komplet stalowych 15tek nie ma najmniejszego sensu bo krzyczą sobie za nie dość sporo (więc lepiej trochę dołożyć i dokupić alu 15tki).
Same alu 16tki tanie nie są, a do tego musiałbym dokupić jeszcze opony. Więc pewnie jakieś 1,5k trzeba by lekko wydać. Mógłbym ewentualnie w tym momencie nic nie kupować i dojeździć przez 2-3 lata te opony które mam i potem myśleć o 16tkach ale w takim wypadku na wulkanizatora wydam pewnie tylko co w tym momencie na alu 15tki bo zima/wiosna oponki trzeba byłoby przerzucać. Sami widzicie że po prostu mi się nie opłaca kupować 16tek.