Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

UWAGA! Nieuczciwy Klubowicz Audi_Sport!

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 19 mar 2010, 18:22

Żelu, tomekk666, koledzy rozumiem że sprawa jest irytująca, ale prosze opanujcie się i bez zbędnego spamu. Wiemy że podobne sprawy były i jak widać nie kazdy z nich wyciągnął nauczkę.
Żelu pisze:Jeżeli będziesz się chciał posunąć do "ostateczności" to daj znać.
Ja rozumiem powage sytuacji ale, nerwy i doprowadzanie do ostateczności na nic sie zdają a mozna tylko mieć przez to kłopoty.
Poczekajmy na kolgę AudiSport wysłuchajmy i jego.

Awatar użytkownika
emas
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: emas » 19 mar 2010, 18:31

slugs pisze:Emas. mam pytanie, a co klub tak naprawde może zrobić? To nie jest klub zamknięty, każdy kto żeni graty do audi moze się zapisać, poklepać pierdoły by nabić posty i móc wstawiać ogłoszenia.
Klub może go zbanować, wpisać na czarną listę itp. i co z tego? Jak będzie chciał to wróci pod innym loginem z innego IP, jak będzie podawał adres do przelewu kasy to może podać adres kumpla ( o ile wierzy, że kumpel mu odda jego kasę ;) )

Klub jako klub go pozwać do sądu nie może, więc co klub tak naprawdę może zrobić z osobą, która pytana o zdjęcie sprzedawanego przedmiotu odpowiada, że nie ma bo już go zapakował do wysyłki <rotfl>
?
Kłania się czytanie tekstu ze zrozumieniem, sprawa już nie tyle tyczy się o powiedzmy niezgodność towaru z opisem co o wyłudzenie i niechęć co do zwrotu pieniędzy za wysyłkę defacto zapłaconą 2x

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 19 mar 2010, 19:18

Więc żeby transakcja miała jakąś podstawę prawną to można w ogłoszeniach wprowadzić zasadę żeby umieszczać tylko oferty które są już wystawione na Allegro. Ogłoszenie tak zbudowane jak do tej pory tylko dodany link.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 19 mar 2010, 19:23

Transakcja ma podstawę prawną :!: tak czy inaczej, nawet ustna umowa kupna sprzedaży jest ważna :!:
Czyli to co jest w historii maili + potwierdzenie przelewu + ogłoszenie na forum, wystarcza żeby transakcję uznać za ważną i dochodzić swoich praw jak by co.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 19 mar 2010, 19:24

dexx pisze:Więc żeby transakcja miała jakąś podstawę prawną to można w ogłoszeniach wprowadzić zasadę żeby umieszczać tylko oferty które są już wystawione na Allegro. Ogłoszenie tak zbudowane jak do tej pory tylko dodany link.
Myślę że to zniechęci dużą ilość klubowiczów, którzy mają po prostu do sprzedania jakiś pierdoł i nie chce mi się bawić w allegro.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 19 mar 2010, 19:26

Skuciok pisze:Transakcja ma podstawę prawną :!: tak czy inaczej, nawet ustna umowa kupna sprzedaży jest ważna :!:
Czyli to co jest w historii maili + potwierdzenie przelewu + ogłoszenie na forum, wystarcza żeby transakcję uznać za ważną i dochodzić swoich praw jak by co.
Nawet jeśli by to było 30 zł. to waliłbym z tym na policję, choćby po to żeby go uświadomić że traktuje sprawę poważnie. Mało tego przy nawet nie wiele większej kwocie sprawa z kodeksu cywilnego która jest na bank wygrana, koleś musi oddać kasę i ponieść koszty sądowe. Jak mimo tego nie chce oddać to zawsze jest komornik.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 19 mar 2010, 19:28

Labiel pisze:dexx napisał/a:
Więc żeby transakcja miała jakąś podstawę prawną to można w ogłoszeniach wprowadzić zasadę żeby umieszczać tylko oferty które są już wystawione na Allegro. Ogłoszenie tak zbudowane jak do tej pory tylko dodany link.

Myślę że to zniechęci dużą ilość klubowiczów, którzy mają po prostu do sprzedania jakiś pierdoł i nie chce mi się bawić w allegro.
dokładnie. jeśli miałoby tak być, to likwidujemy dział ogłoszeń, bo każdy ma przecież dostęp do serwisów aukcyjnych więc nie ma sensu zamieszczanie linków do aukcji na forum, skoro klubowiczem może zostać każdy...

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 19 mar 2010, 19:29

Więc w takim razie prawie nic nie trzeba zmieniać, można
emas pisze:np. w dziale ogłoszenia zrobić taką czarną listę na której powinny być umieszczane przez modów nicki osób które postępują nieuczciwie (oczywiście wszystkie sytuacje powinny mieć uzasadnienie).

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 19 mar 2010, 19:32

dexx, robienie czarnej listy odpada. nikt się nie będzie szarpał potem z delikwentami umieszczonymi na takiej liście ich zdaniem niesłusznie.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 19 mar 2010, 19:34

kubik, ale z tego co mi wiadomo to Audi_Sport jest nie letni , to jak zakładać sprawę sądową , nie można porozmawiać z rodzicami ?? :roll:

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 19 mar 2010, 20:12

wujo1 pisze:kubik, ale z tego co mi wiadomo to Audi_Sport jest nie letni , to jak zakładać sprawę sądową , nie można porozmawiać z rodzicami ?? :roll:
Letni czy nieletni na policje iść można, niech się zajmą gościem albo jego rodzicami że nie są w stanie gówniarza przypilnować.

slugs
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: slugs » 19 mar 2010, 20:40

Kłania się czytanie tekstu ze zrozumieniem, sprawa już nie tyle tyczy się o powiedzmy niezgodność towaru z opisem co o wyłudzenie i niechęć co do zwrotu pieniędzy za wysyłkę defacto zapłaconą 2x
Emas, to wytłumacz mi teraz co ma zrobić Klub, jak sugerujesz? To nie jest sprawa między klubem tylko pomiędzy dwoma osobami.
rzucasz hasłem "niech klub coś z tym zrobi" i... Masz jakiś pomysł co ma zrobić? Czy to tylko takie "powiedział co wiedział i uciekł"?

Co do "mieszka w Tychach, jakby co PW i Ci pomogę" to pierd.. z fotela jak to przeczytałem. Jeśli modzi troszczą się o stronę to powinni tamtego posta wywalic odrazu, bo to wiocha w sercu europy. Stare chłopy umawiają się przez neta <ok> załóżcie temat "zróbmy audi sportowi wjazd na chatę!" a w treści posta "dostanie wpier... i jego matka też" [']
Jakby miał dostać po ryju to by dostał, ale nie dostanie, bo tak jest zawsze kiedy się taki temat zaczyna. Ten scenariusz juz był przerabiany w Żywocie Briana, Monty Pythona.

Awatar użytkownika
przemko1982
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: przemko1982 » 19 mar 2010, 20:47

Mordobicie to napewno nie rozwiazanie :evil: A jezeli juz to napewno bez oglaszania tego wszem i wobec na forum-no ale dobra-traktujmy to jako slowa w afekcie.Klub nie moze tu wiele Panowie-conajwyzej banan i juz.Generalnie trzeba cos wymyslic by dzial ogloszen byl jak najbardziej gronem ludzi pewnych i uczciwych-wiem,ze jest to trudne do realizacji.Puentujac-forum powinno byc zrzeszeniem ludzi ,ktorych łaczy wspolna pasja,a co za tym idzie i chec wspierania siebie nawzajem-niestety zawsze znajdzie sie jakas czarna owca :!:

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 19 mar 2010, 20:59

Witam. Chciałbym to wszystko wyjaśnić.
1. BC na jednej z aukcji nie został sprzedany ponieważ kontrahent nie miał gotówki więc wystawiłem go jeszcze raz i został teraz sprzedany paczka wysłana i czekam na kasę. Jak tylko dojdzie oczywiście zwrócę wszystko co do grosza.
2. Akurat te 1400 zł na kompa to rodzice wyłożyli.
3. Z tą chłodnicą to dostałem info, że jest prosta więc tak napisałem. Nie wiem jak mógłbym Ci to jakoś wynagrodzić :-(

Niestety mam trudną sytuację finansową i dlatego tak to jest :-/

Awatar użytkownika
trepek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Grzegorz
Model: Inny
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.6 ABC+lpg

Post autor: trepek » 19 mar 2010, 21:43

Audi Sport, nikt tu nie jest podłą bestią bezrozumną. Nie ma co się czarować, bawić w jakieś chocki-klocki, nie odbierać telefonów itp. Jest trudna sytuacja, dzwonisz/piszesz "słuchaj, stało się tak a tak, pomyliłem się, mam trudną sytuację, postaram się w ciągu x dni/tygodni Ci to zwrócić". Kłamstwo ma krótkie nogi, zaraz wyjdzie i tylko wstydu się trzeba najeść przez to.
Każdy z nas jest tylko człowiekiem i rzeczą ludzką jest popełniać błędy, ale potrzeba odwagi by zachować twarz i porozmawiać "słuchaj, tak się stało".

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”