[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
Hop Siup:kolczat pisze:no wlasnie o to mi chodzi... bo mowimy tu ze lepiej zamiast dystansow zmieniajacych rozstaw zastosowac zmiane piast, dlatego pytam bo gdyby to bylo proste i tanie to wole zrobic piasty, a wydawalo mi sie zawsze ze taka zmiana to nie jest takie jak to napisales... 'hop siup'
http://www.audifaq.info/viewtopic.php?t ... 691a1b7384
Pisałem wyżej o Ronalach LS, jestem w posiadaniu takich 15" 7,5j i stwierdziłem, że się pobawie Były całe białe, a ja wymyśliłem, że wypoleruje czoło i parapet i jestem w trakcie polerki, ale pojawiło się pytanie w jaki kolor pomalować wnęki?
Czarny - oklepany
Srebrny - polerka czoła wowczas zniknie
Czerwony - nie wiem czy mi się z samochodem nie zleje, a może fajnie będzie wyglądało? FOTO samochodu
Biały - ?
Grafitowy - ?
Jakieś propozycje?
Czarny - oklepany
Czerwony - nie wiem czy mi się z samochodem nie zleje, a może fajnie będzie wyglądało? FOTO samochodu
Biały - ?
Grafitowy - ?
Jakieś propozycje?
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 14:29 przez Gocek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wg mnie najlepiej coś metalicznego, ale ciemniejszego niż srebro. Ważne, żeby metallic/perła. Czerwony nie będzie pasował, złoty też nie, srebrny będzie się zlewał, a czarny mógłby być za ciemny. Biały? hmmm sam nie wiem, mogłoby być coolGocek pisze:Pisałem wyżej o Ronalach LS FOTO, jestem w posiadaniu takich 15" 7,5j i stwierdziłem, że się pobawie Były całe białe, a ja wymyśliłem, że wypoleruje czoło i parapet i jestem w trakcie polerki, ale pojawiło się pytanie w jaki kolor pomalować wnęki?
Czarny - oklepany
Biały - ?
Grafitowy - ?
Jakieś propozycje?
Gocek, a co chcesz zrobić z samochodem?Czy raczej iść dalej w modyfikacje czy tylko założyć pomalowane koło?Może pytanie jest dziwne ale jeśli chcesz tylko pomalować koło,wsadzić na nie potem opony z dużym balonem i auto zostawić na zwykłym-czytać wysokim zawiasie to ja bym je prysnął na srebrno i rant w polerkę.Wnęki tak samo.Jeśli z autem chcesz robić coś więcej to wtedy proponuję środek felgi na czerwień i rant w polerkę,ewentualnie złote lub pod kolor mosiądzu.Ale do tego obowiązkowo gleba -60 to minimum i jakaś opona z niskim profilem.To tak na początek.
Niestety Be4 to dupowóz, a nie lansowóz Dlatego balon 195/65 zostaje, a zawieszenie może pójdzie w dół ale nie więcej jak 35mm. Robię nim przynajmniej 80km dziennie więc takie modyfikacje znacząco utrudniłyby mi dojazd na uczelnie.
Jak już wspomniałem chciałbym coś samemu z tymi felgami wymodzić aby były inne (bo srebrne i polerowany rant jest lekko oklepane ), jednak z drugiej strony mają pasować do serii, dlatego mam dylemat bo nie chce przesadzić.
Rant i czoło będą w polerce - tak sobie ubzdurałem (niestety ) wnęki natomiast ciemne srebro albo grafit - to chyba najlepsze rozwiązanie. :?:
Jak już wspomniałem chciałbym coś samemu z tymi felgami wymodzić aby były inne (bo srebrne i polerowany rant jest lekko oklepane ), jednak z drugiej strony mają pasować do serii, dlatego mam dylemat bo nie chce przesadzić.
Rant i czoło będą w polerce - tak sobie ubzdurałem (niestety ) wnęki natomiast ciemne srebro albo grafit - to chyba najlepsze rozwiązanie. :?:
Dokładnie.Moje auto także służy mi do jazdy na co dzień(choć tą zimę grzecznie sobie stoi bo śmigam Avantem w Q).Wiadomo że są dziury,że są koleiny,że na glebie nie ma gdzie parkować i czasem trzeba szukać miejsca a potem iść na pieszo do celu spory kawałek,ale jest jak jest,drogi są jakie są.Nie będę czekał aż w PL będą lepsze drogi-bez dziur,lepsze parkingi bez wielkich krawężników i łagodne podjazdy bo mogę mieć wtedy 88 lat i problem z wsiadaniem do samochodu :mrgreen: Także proponuje zmniejszenie tego balona z 65 na np.50 :mrgreen: i glebę na razie -40.Zobaczysz kolego GOCEK przyzwyczaisz się jeździć ostrożniej z gleba i felgami <ok> Skoro wybierasz teraz między ciemnym srebrem a grafitem to wolę ciemne srebro.Ale to zależy jeszcze jaki odcień itp.Gocek pisze:Robię nim przynajmniej 80km dziennie więc takie modyfikacje znacząco utrudniłyby mi dojazd na uczelnie.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, 14:31 przez luk448, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
i uwierz ze dzieki takiemu rozwiazaniu jest mozliwosc na oszczedzaniu zawiechy mimo pokonywaniu tych samych odleglosci, do tego ladny wyglad, no ja nie wiem... tez bylem przeciwnikiem i to niesamowitym... chchaielm z moimi brockami jezdzic bez gleby, a teraz nie zaluje jezdze wolniej i ostrozniejluk448 pisze:i glebę na razie -40.Zobaczysz kolego GOCEK przyzwyczaisz się jeździć ostrożniej z gleba i felgami