Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 all coupe]Oklejanie lamp folią-wersja black

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 20 mar 2010, 17:12

Labiel pisze:
_DJ_3 pisze:a nie lepiej i prościej było by kupić czarny spray do przyciemniania lamp?
Lakierem jak już pomalujesz to na amen. A niech ci coś nie wyjdzie to już pozamiatane.
a skąd pozamiatane a od czego masz nitro ? sam myłem nie raz i nie dwa .. i nie dlatego, że mi coś nie wyszło :mrgreen: lakierem natomiast gorzej jest zrobić jednolitośc to raz a dwa żeby się błyszczało jak należy i nie traciło transparentności należy psiknąć lakierem bezbarwnym po tym jesze ;-)

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 20 mar 2010, 20:55

a czes tyulnej lampy nie tej co jest na klapie bagaznika tylko na blotniku czy jak to tam zwał to jak okleić folią bo jak wiadomo jast zaokrągłona w pionie i poziomie to folie da się tak naciągnąć? są lakiery do przyciemniania a jak sama nazwa wskazuje lakier to ma połysk i nie trzeba bezbarwnym. a jak równo nałożysz lakier to jednilitość będzie nawet jak nie idealna to taka że nie zauważysz nie gdzie jest ciemniejsze a gdzie jaśniejsze...

[ Dodano: 2010-03-20, 20:56 ]
a jak wyżej napisane lakier daje się zmyć a folia jak dobrze się przyklei to dopiero ciężko ją potem zedrzeć jak się już znudzi..

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 20 mar 2010, 21:01

_DJ_3 pisze:a czes tyulnej lampy nie tej co jest na klapie bagaznika tylko na blotniku czy jak to tam zwał to jak okleić folią bo jak wiadomo jast zaokrągłona w pionie i poziomie to folie da się tak naciągnąć? są lakiery do przyciemniania a jak sama nazwa wskazuje lakier to ma połysk i nie trzeba bezbarwnym. a jak równo nałożysz lakier to jednilitość będzie nawet jak nie idealna to taka że nie zauważysz nie gdzie jest ciemniejsze a gdzie jaśniejsze...

[ Dodano: 2010-03-20, 20:56 ]
a jak wyżej napisane lakier daje się zmyć a folia jak dobrze się przyklei to dopiero ciężko ją potem zedrzeć jak się już znudzi..
bzdury opowiadasz .. ile lamp w życiu umalowałeś i ile szyb przyciemniłeś ? bo z tego co piszesz to jestem pewien, że w życiu tego nie robiłeś ja mam bardzo duże doświadczenie w tym i wiem co mówie .. jak sie o czymś nie ma bladego pojęcia to nie należy innych wprowadzać w błąd. Ktoś to forum w końcu czyta i nie rób innym wody z mózgu jak nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz .. aha i "ta część" to kierunkowskaz

limal19
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: limal19 » 20 mar 2010, 22:38

ja koledzy zrobilem tak z bleda okleilem ja czerwona folia i powiem wam ze nawet ladnie to wyszlo a ronilem to z tego wzgledu ze musialem wszczepiac nowe lampy w blendzie bo byla zmasakrowana i foliua pomogla jest gitesowo, bleda oczywista od audi 90

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 21 mar 2010, 21:39

jaka krytyka.
raz to znajomy zrywał folie z bocznej szyby i za chiny nie chciała tak fajnie ładnie pięknie się odkleić.
dwa miałem w audi pomalowane sparyem w ten sposób tylne lampy.
a jeżeli nikt nie robił tak wcześniej to może zmarnować troche folibo jak okleić lampe zaokrągloną w jedną i drugą strone żeby nie powstały zgnioty foli i nie podeszło powietrze w miejscach wypukłych oznakować lamp...

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 21 mar 2010, 22:08

_DJ_3, Znajomy mógł przytulić do rak suszarke krzywda by mu się nie stała a folia by odeszła choc nie wiem czy folia do szyb jest termiczna czy jak to się tam nazywa ale folia do lamp rzciąga się pod wpływem ciepła i umiejętne jej podgrzanie spowoduje że nie powstaną gnioty i bomble choc bombel to pół biedy starczy igła podgrzanie i spolerwoanie ścierką. I nie uzywa się do foli do lamp wody bo kaszana będzie.

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 21 mar 2010, 23:07

ok wkońcu coś na temat . nikt nic nie wspominał że folia do szyb i do lamp to dwie różne sprawy. wiec jak ktoś pisze oklejać folią to wypadało by napisać czym i jak...

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 21 mar 2010, 23:26

Ostatnia kwestia była czy malowac klosze czy oklejać folią. Jak folią to wiadomo że do lamp bo musi być ona elastyczna a jak wiadomo folia do szyb taka zbytnio nie jest. Na pierwszej stronie masz fotostory kolega wszystko przygotwoał dokladnie później nasze uwagi poczytaj. No i z lampami od Coupe jest o wiele więcej zabawy niż z wykłymi kierunakami więc się da okleić wsio. A jak coś nie czaisz spytaj w prost. Pozdro ;-)

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 21 mar 2010, 23:42

wszystko jest na temat .. farba do lamp jest transparentna wiec jak sobie wyobrazasz pomalowac cos byle jak taka farba zeby bylo jednolite ? w miejscach gdzie ta farba sie na siebie nałoży bedzie mniej przeswitu wiecej koloru co za tym idzie i nie relane jest zeby nie bylo to widoczne .. jezeli Ty malowales lampy na mega czarno to moze tego nie zauważyłeś .. dam Ci żółtą farbę i pokaż mi wtedy co potrafisz ;-) co do folii to wszystkie muszą być termokurczliwe, a taka w zasadzie nada się i do jednego i do drugiego bo nie ma znaczenia czy oklejamy szybę czy lampę najważniejsze aby dała ona sie formować pod wpływem ciepła. Jedynie folia, którą sie uzywa do lamp jest mnije transpoarentna poniewaz pierwonie to jest folia do podswietlanych reklam i tam nie ma potrzeby zeby była tak przejrzysta jak ta na szyby .. to chyba wszystko z kwestii ogólnych.

_DJ_3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: _DJ_3 » 22 mar 2010, 00:26

ok mój bład zdanko wykneło z przed oczu było o podgzrewaniu ale o typie folii nic.
daj tą żółtą to ci pokaże że się da.

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 05 lip 2010, 22:07

mały upload bo w sumie zaniedbałem temat :-P
Tak wyglądają lampki z początku tematu na mojej qpie :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 06 lip 2010, 21:22

Sporo się tych Treserów narobiło :mrgreen:

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 06 lip 2010, 22:10

MIODEK pisze:Sporo się tych Treserów narobiło
tylko u ciebie brakuje :lol:
a nie czerwono mi :-P

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 07 lip 2010, 16:57

shellah pisze:mały upload bo w sumie zaniedbałem temat :-P
Tak wyglądają lampki z początku tematu na mojej qpie :mrgreen:
[url=http://ifotos.pl/mini/201005242_esweqa.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://ifotos.pl/mini/201005242_eswwpa.jpg]Obrazek[/URL]
Widziane na żywo, jak na home made to nie razi.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 07 lip 2010, 18:41

shellah pisze:
MIODEK pisze:Sporo się tych Treserów narobiło
tylko u ciebie brakuje :lol:
a nie czerwono mi :-P

Do zielonego to nie pasuje :-o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”