a skąd pozamiatane a od czego masz nitro ? sam myłem nie raz i nie dwa .. i nie dlatego, że mi coś nie wyszło :mrgreen: lakierem natomiast gorzej jest zrobić jednolitośc to raz a dwa żeby się błyszczało jak należy i nie traciło transparentności należy psiknąć lakierem bezbarwnym po tym jeszeLabiel pisze:Lakierem jak już pomalujesz to na amen. A niech ci coś nie wyjdzie to już pozamiatane._DJ_3 pisze:a nie lepiej i prościej było by kupić czarny spray do przyciemniania lamp?
[b4 all coupe]Oklejanie lamp folią-wersja black
a czes tyulnej lampy nie tej co jest na klapie bagaznika tylko na blotniku czy jak to tam zwał to jak okleić folią bo jak wiadomo jast zaokrągłona w pionie i poziomie to folie da się tak naciągnąć? są lakiery do przyciemniania a jak sama nazwa wskazuje lakier to ma połysk i nie trzeba bezbarwnym. a jak równo nałożysz lakier to jednilitość będzie nawet jak nie idealna to taka że nie zauważysz nie gdzie jest ciemniejsze a gdzie jaśniejsze...
[ Dodano: 2010-03-20, 20:56 ]
a jak wyżej napisane lakier daje się zmyć a folia jak dobrze się przyklei to dopiero ciężko ją potem zedrzeć jak się już znudzi..
a jak wyżej napisane lakier daje się zmyć a folia jak dobrze się przyklei to dopiero ciężko ją potem zedrzeć jak się już znudzi..
bzdury opowiadasz .. ile lamp w życiu umalowałeś i ile szyb przyciemniłeś ? bo z tego co piszesz to jestem pewien, że w życiu tego nie robiłeś ja mam bardzo duże doświadczenie w tym i wiem co mówie .. jak sie o czymś nie ma bladego pojęcia to nie należy innych wprowadzać w błąd. Ktoś to forum w końcu czyta i nie rób innym wody z mózgu jak nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz .. aha i "ta część" to kierunkowskaz_DJ_3 pisze:a czes tyulnej lampy nie tej co jest na klapie bagaznika tylko na blotniku czy jak to tam zwał to jak okleić folią bo jak wiadomo jast zaokrągłona w pionie i poziomie to folie da się tak naciągnąć? są lakiery do przyciemniania a jak sama nazwa wskazuje lakier to ma połysk i nie trzeba bezbarwnym. a jak równo nałożysz lakier to jednilitość będzie nawet jak nie idealna to taka że nie zauważysz nie gdzie jest ciemniejsze a gdzie jaśniejsze...
jaka krytyka.
raz to znajomy zrywał folie z bocznej szyby i za chiny nie chciała tak fajnie ładnie pięknie się odkleić.
dwa miałem w audi pomalowane sparyem w ten sposób tylne lampy.
a jeżeli nikt nie robił tak wcześniej to może zmarnować troche folibo jak okleić lampe zaokrągloną w jedną i drugą strone żeby nie powstały zgnioty foli i nie podeszło powietrze w miejscach wypukłych oznakować lamp...
raz to znajomy zrywał folie z bocznej szyby i za chiny nie chciała tak fajnie ładnie pięknie się odkleić.
dwa miałem w audi pomalowane sparyem w ten sposób tylne lampy.
a jeżeli nikt nie robił tak wcześniej to może zmarnować troche folibo jak okleić lampe zaokrągloną w jedną i drugą strone żeby nie powstały zgnioty foli i nie podeszło powietrze w miejscach wypukłych oznakować lamp...
_DJ_3, Znajomy mógł przytulić do rak suszarke krzywda by mu się nie stała a folia by odeszła choc nie wiem czy folia do szyb jest termiczna czy jak to się tam nazywa ale folia do lamp rzciąga się pod wpływem ciepła i umiejętne jej podgrzanie spowoduje że nie powstaną gnioty i bomble choc bombel to pół biedy starczy igła podgrzanie i spolerwoanie ścierką. I nie uzywa się do foli do lamp wody bo kaszana będzie.
Ostatnia kwestia była czy malowac klosze czy oklejać folią. Jak folią to wiadomo że do lamp bo musi być ona elastyczna a jak wiadomo folia do szyb taka zbytnio nie jest. Na pierwszej stronie masz fotostory kolega wszystko przygotwoał dokladnie później nasze uwagi poczytaj. No i z lampami od Coupe jest o wiele więcej zabawy niż z wykłymi kierunakami więc się da okleić wsio. A jak coś nie czaisz spytaj w prost. Pozdro
wszystko jest na temat .. farba do lamp jest transparentna wiec jak sobie wyobrazasz pomalowac cos byle jak taka farba zeby bylo jednolite ? w miejscach gdzie ta farba sie na siebie nałoży bedzie mniej przeswitu wiecej koloru co za tym idzie i nie relane jest zeby nie bylo to widoczne .. jezeli Ty malowales lampy na mega czarno to moze tego nie zauważyłeś .. dam Ci żółtą farbę i pokaż mi wtedy co potrafisz co do folii to wszystkie muszą być termokurczliwe, a taka w zasadzie nada się i do jednego i do drugiego bo nie ma znaczenia czy oklejamy szybę czy lampę najważniejsze aby dała ona sie formować pod wpływem ciepła. Jedynie folia, którą sie uzywa do lamp jest mnije transpoarentna poniewaz pierwonie to jest folia do podswietlanych reklam i tam nie ma potrzeby zeby była tak przejrzysta jak ta na szyby .. to chyba wszystko z kwestii ogólnych.
Widziane na żywo, jak na home made to nie razi.shellah pisze:mały upload bo w sumie zaniedbałem temat
Tak wyglądają lampki z początku tematu na mojej qpie :mrgreen:
[url=http://ifotos.pl/mini/201005242_esweqa.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://ifotos.pl/mini/201005242_eswwpa.jpg]Obrazek[/URL]