80 B4 2.0 ABT Problem z podkladem pod lakier
-
- Forum Audi 80
80 B4 2.0 ABT Problem z podkladem pod lakier
Witam kolegow mam taki maly problem , mam na swojej audi kilka odpryskow lakieru i miejsc gdzie wdala sie korozja.Moje pytanie dotyczy jaki zastosowac podklad jak juz oczyszcze te powieszchnie do zalania zaprawka.Czy kupic cynk w sprayu czy sa jakies leprze podklady na blache ocynkowana.Pozdrawiam kolegow
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Mireczek 1, na początek popraw proszę nazwę tematu. Zastosuj odpowiedni tag.
W sprawie Twojego problemu to czy oby na pewno jest to korozja czy tylko jakiś nalot.
Moim zdaniem dużo lepszym rozwiązaniem będzie jeżeli wykonasz taką naprawę za pomocą dobrego podkałdu na ocynk który posiadałby jeszcze właściwoći antykorozyjne.
Raz dałem się namówić na spray i więcej tego nie zrobie.
W sprawie Twojego problemu to czy oby na pewno jest to korozja czy tylko jakiś nalot.
Moim zdaniem dużo lepszym rozwiązaniem będzie jeżeli wykonasz taką naprawę za pomocą dobrego podkałdu na ocynk który posiadałby jeszcze właściwoći antykorozyjne.
Raz dałem się namówić na spray i więcej tego nie zrobie.
-
- Forum Audi 80
[ B4 80 ABT 2.0 ] jaki podklad pod lakier
Czyli jak cos to zrezygnowac z podkladu w spreyu np.cynk w spreyu? slyszalem ze dobry jest Cortanin po usunieciu rdzy:ale trzeba by dobrac jakis jeszcze podklad.Umnie to korozja na 100% pierw wyszly bomble, gdy je zdrapalem byl malutki nalot rdzy.Czy znacie jakies dobre srodki jakies nazwy?
[ Dodano: 2010-03-23, 14:36 ]
[ Dodano: 2010-03-23, 14:36 ]
Mireczek 1 pisze:Witam kolegow mam taki maly problem , mam na swojej audi kilka odpryskow lakieru i miejsc gdzie wdala sie korozja.Moje pytanie dotyczy jaki zastosowac podklad jak juz oczyszcze te powieszchnie do zalania zaprawka.Czy kupic cynk w sprayu czy sa jakies leprze podklady na blache ocynkowana.Pozdrawiam kolegow