[coupe] nierówne odsadzenie kół
[coupe] nierówne odsadzenie kół
Witam, dziś założyłem letnie alumki a co sie okazało: prawe koło z przodu ewidentnie bardziej wystaje na zewnątrz niż lewe o około 7-10 mm!! wszystkie koła to r17/7,5 et 20 z oponami 215/45i nie wiem co jest grane, wczesniej na 15 tkach tak domniemywałem ze prawe wystaje ale nie było to az tak widoczne, zbieżność ok, opon nie ścina, jedzie prosto!! o co kaman?, łożyska, tarcze, klocki ok
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
ale zaraz zaraz zbieznosc to swoja droga a geometria? widzialem ten przypadek na wlasne oczy, wydaje sie ze byl klepniety w jednej strpony i wlansie zostala ustawiona zbieznosc tak ze wlansie nie scina opon auto jedzie prosto a mimo wszystko widac ta roznice... a geometria jest wykonywana na skos kol przednich lewych z prawymi tylnimi i na odwrot wiec moze by pomoglo... papaj, zapomnialem o tym Ci powiedizec, ale Palka powinnien Ci pomoc, podjedz i zpaytaj on bierze chyba 70 pln za geometrie...
no własnie po części macie racje, ale jakby był po dzwonie to ciezko byłoby przesunac skrzynie z silnikiem i półosiami
Łukasz o jakim Palce mówisz?tym w Lędzinach? masz jakieś namiary?
jutro podjade do mecha który zawsze robił mi takie rzeczy i zobacze co powie i dam znac
dokładnie, jedzie prosto i nie scina oponkolczat pisze:ustawiona zbieznosc tak ze wlansie nie scina opon auto jedzie prosto a mimo wszystko widac ta roznice...
o tym nie wiedziałem, myślałem ze geometria to po prostu ustawienie zbieżności i kątówkolczat pisze:geometria jest wykonywana na skos kol przednich lewych z prawymi tylnimi i na odwrot
Łukasz o jakim Palce mówisz?tym w Lędzinach? masz jakieś namiary?
jutro podjade do mecha który zawsze robił mi takie rzeczy i zobacze co powie i dam znac
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
myslalem nad tym w pracy i powiem Ci ze zbieznosc to jak sama nazwa wskazuje, zbieznosc "sladow" kol przednich z tylnimi, wiec jezeli robisz 4 slady to nie masz zbieznosci, wiec warto podjechac do kogos kto sie zna...
tu masz numer 032 2251120 on ma warsztat na Krasowach, reklama z reszta jest w Lędzinach na ulicy Paderewskiego, za pierwszym lukiem po lewej stronie, na rogu z ulica Olimpijska ;p
tu masz numer 032 2251120 on ma warsztat na Krasowach, reklama z reszta jest w Lędzinach na ulicy Paderewskiego, za pierwszym lukiem po lewej stronie, na rogu z ulica Olimpijska ;p