Audio w b4
Audio w b4
Witam mam problem taki nie duży:
do Blaupunkta (Pasadena cd 71) mam podpięte na przód clariony dwudrożne (pod szybą)natomiast na tyle mam zwrotnice z głośnikami basowymi + gwizdki Tonsila i tu, tak mi się wydaje zaczyna się problem. Przy głośności ok.40 zaczyna prawdopodobnie siadać końcówka mocy (radyjko się wyłącza na chwile) i myślałem o kupnie wzmacniacza tak aby ten mój tył trochę wspomóc. Tylko nie bardzo wiem jaki :roll: .Jest ich trochę na rynku i można się pochlastać co wybrać.
Chciałem jeszcze na tył dołożyć jakieś średnio tonowe tylko się boję, że bez wzmacniacza to mi już całkowicie radio padnie (mimo że ma 4x45W).
Pomóżcie :oops:
do Blaupunkta (Pasadena cd 71) mam podpięte na przód clariony dwudrożne (pod szybą)natomiast na tyle mam zwrotnice z głośnikami basowymi + gwizdki Tonsila i tu, tak mi się wydaje zaczyna się problem. Przy głośności ok.40 zaczyna prawdopodobnie siadać końcówka mocy (radyjko się wyłącza na chwile) i myślałem o kupnie wzmacniacza tak aby ten mój tył trochę wspomóc. Tylko nie bardzo wiem jaki :roll: .Jest ich trochę na rynku i można się pochlastać co wybrać.
Chciałem jeszcze na tył dołożyć jakieś średnio tonowe tylko się boję, że bez wzmacniacza to mi już całkowicie radio padnie (mimo że ma 4x45W).
Pomóżcie :oops:
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:14 przez wolq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
JA proponuje na przód zestaw odseparowany hertz_system_dsk_165 I do tego jakiś wzmacniacz by to napędzić... za dużo kasy ci nie zostanie ale już do 250zł mozesz nabyć w maire dobry wzmak który nada sie do tych 16stek. Tu mozesz zakupić coś z Blaupunkta choćby blaupunkt_gta_280_425w. Nie jest za rewelacyjny ale za te kase napędzi dobrze głośniki.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:15 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja ci powiem że lepiej kupić uzywany piecyk ale lepszej firmy.
Polecił bym ci coś takiego:
axton_c209_power
axton_4x100rms_2x200
signat_onyx_2050
crunch
Każdy z nich będzie lepszy od tego blaupunkta a te 2gi moim zdaniem najlepszy będzie
Polecił bym ci coś takiego:
axton_c209_power
axton_4x100rms_2x200
signat_onyx_2050
crunch
Każdy z nich będzie lepszy od tego blaupunkta a te 2gi moim zdaniem najlepszy będzie
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:16 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli ma być dwu kanałowy to polecam ten:
alpine_mrv_t300_v12
Ja mam taki sam tylko f300 (czterokanałowy).
Lepiej troszkę poczekać, dozbierać kasy i kupić coś dobrego.
Do tego zestawu proponuje zestaw odseparowany. Do tego dobre przewody i będziesz jeździć z bananem na twarzy.
alpine_mrv_t300_v12
Ja mam taki sam tylko f300 (czterokanałowy).
Lepiej troszkę poczekać, dozbierać kasy i kupić coś dobrego.
Do tego zestawu proponuje zestaw odseparowany. Do tego dobre przewody i będziesz jeździć z bananem na twarzy.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:16 przez zserty, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Raczej daruj sobie ten wzmacniacz naprawde ma mało mocy by napędzić głośniki...
[ Dodano: 2007-06-14, 16:50 ]
[ Dodano: 2007-06-14, 16:50 ]
Wystarczy wkoncu masz tylko dwa głosniki do podpięcia.wolq pisze:Troche nie wiem ale czy może dwukanałowy wzmacniacz wystarczy??? :roll:
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:17 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Widzę że kolega nie wie jak połączyć wzmacniacz zwrotnice i 2 komplety głośników.
Więc do zwrotnicy w odpowiednie wejścia podłączasz 2 głośniki a zwrotnicę odpowiednio 2 kabelkami (+ i -) do 1 kanału we wzmacku. Do napędzania frontu odseparowanego (4 głośniki) spokojnie wystarczy ci 2 kanałowy wzmacek. A co do tego Alpine to też odradzam - taką moc ma wzmacniacz w odtwarzaczu. Najlepszy to był ten Axton. Alpine produkty z najniższej półki ma nie warte uwagi.
Ja mam wzmacek Ultimate Sound TA2160 (model z zeszłego roku) podłączony do skrzyni basowej z głośnikiem Hollywood Excursion X2 1240-D4 ("12, głośnik 200W RMS przy 4Ohm, 2 cewki 2x4Ohm) i gra rewelacyjnie! Ciężko taki u nas dostać ale moim zdaniem jest bardzo dobry
Jest na ebayu
http://cgi.ebay.ch/2-Kanal-Endstufe-Ult ... dZViewItem
tylko opis nie do konca sie zgadza
Więc do zwrotnicy w odpowiednie wejścia podłączasz 2 głośniki a zwrotnicę odpowiednio 2 kabelkami (+ i -) do 1 kanału we wzmacku. Do napędzania frontu odseparowanego (4 głośniki) spokojnie wystarczy ci 2 kanałowy wzmacek. A co do tego Alpine to też odradzam - taką moc ma wzmacniacz w odtwarzaczu. Najlepszy to był ten Axton. Alpine produkty z najniższej półki ma nie warte uwagi.
Ja mam wzmacek Ultimate Sound TA2160 (model z zeszłego roku) podłączony do skrzyni basowej z głośnikiem Hollywood Excursion X2 1240-D4 ("12, głośnik 200W RMS przy 4Ohm, 2 cewki 2x4Ohm) i gra rewelacyjnie! Ciężko taki u nas dostać ale moim zdaniem jest bardzo dobry
Jest na ebayu
http://cgi.ebay.ch/2-Kanal-Endstufe-Ult ... dZViewItem
tylko opis nie do konca sie zgadza
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No to jest problem... Ja dokupiłem boczki AUDI_A też ale... to się wiąże z kosztami. Moim zdaniem dozbieraj kasy na boczki i jak założysz zestaw odeseparowany to ci wystarczy w zupełności! tył jest najmniej ważny - no chyba że chcesz jeszcze skrzynie do bagażnika to inna sprawa. Ale wybór należy do ciebie...
AUDI_A6 pisze:ytresz pisze:http://www.allegro.pl/ite...an_b_dobry.html Raczej daruj sobie ten wzmacniacz naprawde ma mało mocy by napędzić głośniki...
No może faktycznie mała moc (nie przeczytałem opisu :oops: ).
Mój nie jest taki sam tylko podobny, jak teraz widzę.
RMS (4 Ohmy): 4 x 50 W / 2 x 120 W
Jednak sama moc to nie wszystko. Liczą się też odczucia audiofilskie :mrgreen:
Same boczki też nie wystarczą. Głośniki powinny być zamontowane na sztywno do drzwi na dystansach z mdf. Drzwi oczywiście wygłuszone, a boczki po to aby głośnik dobrze wyglądał.
Dokładnie. I to jest problem w audiczkach. Żeby mieć dobrze grające audio to trzeba zrezać, a nie najłatwiejszym sposobem głośniki w półkę ładować. :lol:
Wyprzedzając pytanie, odpowiem, że wcześniej miałem opla. Opel z tamtego okresu już miał miejsce na takie właśnie głośniczki w drzwiach i tweetery w podszybiu.
Wystarczyło tylko zamienić ori głośnikio na lepsze i grzało jak ta lala. A jak ktoś jeszcze wygłuszył drzwi to była już bajka. Najważniejszy jest przód auta. On nadaję całą scenę. Później tylko jakiś subik na tył i malina.
Mam zamiar tak właśnie zrobić u siebie. Czekam jak mi się sesja skończy i dostanę trochę wolnego z pracy. Jak coś wykombinuję to się pochwalę. Sprzęt leży i czeka, jednak czasu brakuje, bo to nie robota na jeden wieczór.
Wyprzedzając pytanie, odpowiem, że wcześniej miałem opla. Opel z tamtego okresu już miał miejsce na takie właśnie głośniczki w drzwiach i tweetery w podszybiu.
Wystarczyło tylko zamienić ori głośnikio na lepsze i grzało jak ta lala. A jak ktoś jeszcze wygłuszył drzwi to była już bajka. Najważniejszy jest przód auta. On nadaję całą scenę. Później tylko jakiś subik na tył i malina.
Mam zamiar tak właśnie zrobić u siebie. Czekam jak mi się sesja skończy i dostanę trochę wolnego z pracy. Jak coś wykombinuję to się pochwalę. Sprzęt leży i czeka, jednak czasu brakuje, bo to nie robota na jeden wieczór.