[ 80 2.0 ABT ] Jak sprawdzić jaka buda aby dobrać części ?
[ 80 2.0 ABT ] Jak sprawdzić jaka buda aby dobrać części ?
Witam
mam taki problem
kupiłem w tamtym roku od rodziny samochód w dowodzie jest Audi 90 2.0 abt. wiec okazało sie ze jest to składak. bo 90 były chyba tylko z silnikami 2,2 i 2,8. u mnie na klapie przynajmniej jest 2,2. pod maską 2.0 ABT buda od B4. wpisując w ETKE numer nadwozia pokazuje mi B3 z 89 roku. naklejki w bagażniku niema. poradzcie jak na 100 % ocenić co to za buda bo muszę kupić cześci typu amortyzatory tuleje i inne a nie chciał bym kupić do 2.0 ABT a potem okaże sie ze nie pasuje
dzieki
mam taki problem
kupiłem w tamtym roku od rodziny samochód w dowodzie jest Audi 90 2.0 abt. wiec okazało sie ze jest to składak. bo 90 były chyba tylko z silnikami 2,2 i 2,8. u mnie na klapie przynajmniej jest 2,2. pod maską 2.0 ABT buda od B4. wpisując w ETKE numer nadwozia pokazuje mi B3 z 89 roku. naklejki w bagażniku niema. poradzcie jak na 100 % ocenić co to za buda bo muszę kupić cześci typu amortyzatory tuleje i inne a nie chciał bym kupić do 2.0 ABT a potem okaże sie ze nie pasuje
dzieki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może to ABT to nie oznaczenie silnika tylko tunera aut grupy VAG, firmy ABT http://www.abt-sportsline.de/
Masz składaną tylną kanapę? Czy masz za nią zbiornik paliwa?
Masz składaną tylną kanapę? Czy masz za nią zbiornik paliwa?
Jeśli chodzi o budę 90 B3 to były 1,6 TD 1.8, 2.0, 2.2, 2,3.msanchez pisze:bo 90 były chyba tylko z silnikami 2,2 i 2,8.
2,8 to w budzie B4 - amerykance
Skąd masz pewność że jest to ABT ? Skoro nie możesz rozpoznać budy auta, a oznaczenie silnika znasz ?
a i od kiedy w dowodzie masz wbite oznaczenie silnika ? :roll: